
Daržovių sriuba su lašiša
Kai už lango žvarbu ir šalta, puikiai sušildys sriubos lėkštė. Šį kartą tai daržovių sriuba su lašiša, puikus pasirinkimas tiems, kurie nori kažko šilto ir maistingo.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vidutinio dydžio)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Tarkavimo įrankis (Morkoms tarkuoti)
- Kepimo keptuvė (Daržovėms kepti)
- Medinis šaukštas (Maišymui)
Ingredientai
- 0.5 galvos Šviežio kopūsto
- 1 vnt Morka
- 1 vnt Svogūnas
- Sviestas - Keptuvėms
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
- 200 g Lašiša - Pjaustyta
- 100 g Ryžiai
- 500 ml Grietinėlė
- Krapai - Kapoti
Gaminimo eiga
- Kopūstą susipjaustykite ir pastatykite virti.
- Ant sviesto pakepinkite tarkuotą morką ir smulkiai pjaustytą svogūną, įberkite druskos, pipirų. Sudėkite į kopūstus.
- Pavirkite ir dėkite pjaustytą lašišą. Šiek tiek pavirus, supilkite ryžius ir virkite apie 20 min.
- Galiausiai supilkite grietinėlę ir įberkite krapų. Uždarykite ir patiekite su česnakiniu batonu.
Pabaigai…
Ši sriuba puikiai tinka žiemos vakarams, nes ji yra soti ir šildanti.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 600mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 50mg