
Dešrelės ant žarijų gamtoje
Kai saulutė šviečia, mus į gamtą kviečia. Paprasta, bet skani gamtos pietų idėja – dešrelės keptos ant žarijų. Šis receptas ypač tinka išvykoms į gamtą, kai norisi ko nors skanaus ir lengvai paruošiamo.
Reikalingi Įrankiai
- Iešmai (Nerūdijančio plieno, skirti dešrelėms kepti)
- Žarijos (Gerai įkaitusios, bet be liepsnos)
Ingredientai
- 8 vnt Dešrelės - Geriausia rūkytos arba virtos
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite žarijas, kol jos bus pakankamai karštos, tačiau be liepsnos.
- Įverkite dešreles ant iešmų, po dvi ant kiekvieno.
- Kepti ant žarijų apie 10-15 minučių, kartais pavartant, kol dešrelės bus gražiai auksinės spalvos ir gerai sušilusios.
- Patiekite karštas su pasirinktais priedais: duona, daržovėmis ar padažu.
Pabaigai…
Norint išvengti dešrelių sprogimo, rekomenduojama prieš kepimą jas lengvai įpjauti.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 400mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas C: 2mg