Dešrelės apvalkale su sūriu ir džiūvėsėliais
Vakarienei norėjau kažko greito ir skanaus, tad sugalvojau šiuos dešrelių vyniotinius. Dešrelės apmūravotos majonezo, sūrio ir tostinės duonytės apvalkale – paprasta, bet labai skanu! Yra kažkas ypatingo, kai paprastas sumuštinis virsta karštu, traškiu užkandžiu. Išsikepkite ir pamėginkite – šis receptas ne tik paprastas, bet ir greitai paruošiamas.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Pakankamai didelė, kad tilptų visi vyniotiniai)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniui plakti)
- Pjaustymo lenta (Duonai ir sūriui pjaustyti)
- Peilis (Aštrus, duonai ir dešrelėms)
- Dubuo (Kiaušinio plakiniui)
Ingredientai
- 8 vnt Tostinė duona - Lygios riekelės
- 4 vnt Dešrelės - Bet kokios mėgstamos rūšies
- 8 riekelės Sūris - Geriausiai tinka plonai pjaustytas
- 4 v. š. Majonezas - Kiekvienam vyniotiniui
- 1 vnt Kiaušinis - Plakinio gamybai
- 100 g Džiūvėsiai - Voliojimui
- Aliejus - Kepimui
Gaminimo eiga
- Imkite tostinės duonos riekeles ir jas išlyginkite kočėlu, kad būtų plonesnės.
- Ant kiekvienos riekelės užtepkite šaukštelį majonezo, uždėkite riekelę sūrio, o ant jo padėkite dešrelę.
- Suvyniokite tostinės duonos riekelę su dešrele į vyniotinį.
- Plakite kiaušinį ir suvoliojote kiekvieną vyniotinį kiaušinio plakinyje, po to apvoliokite džiūvėsėliuose.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite vyniotinius, kol jie bus auksinės spalvos.
- Patiekite su mėgstamu padažu, pvz., grietinės ir čili ‘sweet’ padažu.
Pabaigai…
Rekomenduojama naudoti sviesto arba saulėgrąžų aliejų kepimui, kad vyniotiniai būtų traškūs, bet neperdaug prisigertų aliejaus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg