Didelis, riebus, mielinis picablynis

Didelis, riebus, mielinis picablynis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Kadangi per Užgavėnes numatyta kelionė pas daktarus ir mama bus aptingusi, o ir šlapenkė po šaldytuvą voliojasi, nutarėme šiandien pasigaminti didelį, riebų mielinį picablynį. Šis blynas yra puikus būdas panaudoti likučius ir pasigaminti sotų, tvarų patiekalą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelė dubenė (Tešlai maišyti)
  • Plakimo šluotelė (Mielėms išmaišyti)
  • Kepimo keptuvė (Didelė, gili)
  • Mentelė (Blynams apversti)
  • Tarkavimo įrankis (Fermentiniam sūriui ir šlapenkei tarkuoti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 6 saujos Dvigubos saujos miltų
  • 1 stiklinė Šiltas pienas
  • 1 pakutis Sausos mielės
  • 1 žiupsnis Druska
  • 1 arb. š. Cukrus
  • 3 v. š. Alyvuogių aliejus

Įdaras

  • 200 g Fermentinis sūris - Tarkuotas
  • 200 g Šlapenkė - Tarkuota
  • 1 arb. š. Garstyčios
  • 2 v. š. Kečupas
  • 2 v. š. Majonezas

Gaminimo eiga
 

  • Mieles ištirpdyti šiltame piene su cukrumi.
  • Sudedant miltus, druską ir aliejų, užminkyti tešlą. Minkykite apie 10 minučių.
  • Tešlą palikti valandai pakilti. Tada perminkyti ir padalinti į šešis rutuliukus.
  • Rutuliukus pakočiojus, dėti įdarą, užlankstyti ir suformuoti apvalų blyną.
  • Kepti keptuvėje su aliejumi, kol blynas taps auksinės spalvos.

Pabaigai…

Šis picablynis yra puikus būdas panaudoti likusius maisto produktus ir pasigaminti skanų, sotų patiekalą. Galite eksperimentuoti su įdaro ingredientais pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Likučių panaudojimas, Mielinis blynas, Picablynis, Užgavėnių patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai