Didelis, riebus, mielinis picablynis
Kadangi per Užgavėnes numatyta kelionė pas daktarus ir mama bus aptingusi, o ir šlapenkė po šaldytuvą voliojasi, nutarėme šiandien pasigaminti didelį, riebų mielinį picablynį. Šis blynas yra puikus būdas panaudoti likučius ir pasigaminti sotų, tvarų patiekalą.
Reikalingi Įrankiai
- Didelė dubenė (Tešlai maišyti)
- Plakimo šluotelė (Mielėms išmaišyti)
- Kepimo keptuvė (Didelė, gili)
- Mentelė (Blynams apversti)
- Tarkavimo įrankis (Fermentiniam sūriui ir šlapenkei tarkuoti)
Ingredientai
Tešla
- 6 saujos Dvigubos saujos miltų
- 1 stiklinė Šiltas pienas
- 1 pakutis Sausos mielės
- 1 žiupsnis Druska
- 1 arb. š. Cukrus
- 3 v. š. Alyvuogių aliejus
Įdaras
- 200 g Fermentinis sūris - Tarkuotas
- 200 g Šlapenkė - Tarkuota
- 1 arb. š. Garstyčios
- 2 v. š. Kečupas
- 2 v. š. Majonezas
Gaminimo eiga
- Mieles ištirpdyti šiltame piene su cukrumi.
- Sudedant miltus, druską ir aliejų, užminkyti tešlą. Minkykite apie 10 minučių.
- Tešlą palikti valandai pakilti. Tada perminkyti ir padalinti į šešis rutuliukus.
- Rutuliukus pakočiojus, dėti įdarą, užlankstyti ir suformuoti apvalų blyną.
- Kepti keptuvėje su aliejumi, kol blynas taps auksinės spalvos.
Pabaigai…
Šis picablynis yra puikus būdas panaudoti likusius maisto produktus ir pasigaminti skanų, sotų patiekalą. Galite eksperimentuoti su įdaro ingredientais pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg