
Dilgėlių ir rūgštynių sriuba su žuvimi
Šiandien pietums dilgėlių lapų ir rūgštynių sriuba su žuvimi. Šis receptas atkeliavo iš mano močiutės virtuvės, kurioje visada buvo naudojamos šviežios ir natūralios sudedamosios dalys. Puikus pasirinkimas sveikai ir skaniai pietauti.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vidutinio dydžio)
- Peilis (Aštrus, skirtas žuviai ir daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Šaukštas (Maišymui)
Ingredientai
- 500 g Žuvies filė - Smulkiai supjaustyta juostelėmis
- 4 vnt Bulvės - Nulupamos ir supjaustomos
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos
- 100 g Šaldytos rūgštynės
- 1 sauja Džiovintos dilgėlės
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Žuvies prieskoniai
- 2 vnt Lauro lapai
- 1 vnt Saliero stiebas - Smulkiai supjaustytas
- 1 vnt Kiaušinis - Plaktas
- 200 ml Grietinė - Patiekimui
Gaminimo eiga
- Puodą pripilkite vandens ir užvirkite. Sudėkite žuvies filė juosteles, užvirkite ir nugraibykite putas.
- Įdėkite bulves ir virkite, kol jos bus beveik minkštos.
- Įdėkite morkas ir virkite, kol jos bus minkštos. Po to pridėkite šaldytas rūgštynes ir džiovintas dilgėles.
- Pagardinkite druska, žuvies prieskoniais, lauro lapais ir saliero stiebu. Virkite dar kelias minutes.
- Plaktą kiaušinį sumaišykite su keliais šaukštais karšto sultinio, tuomet supilkite atgal į puodą ir gerai išmaišykite.
- Išjungus ugnį, uždenkite puodą ir leiskite sriubai truputį pastovėti. Patiekite su grietine.
Pabaigai…
Šią sriubą galima patiekti su šviežia duona. Taip pat galite pridėti kitų daržovių, tokių kaip svogūnai ar paprikos, kad sriuba būtų dar turtingesnė skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 900mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg