Draugystės Pyragas

Draugystės Pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis draugystės pyragas yra ypatingas dėl savo unikalios kepimo technikos ir paprastumo. Draugų rate dalinamės šiuo receptu kaip simboliu, kad kepimas kartu suartina žmones. Tai yra puikus desertas ypatingoms progoms ar paprastam pasimėgavimui su artimaisiais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 12 porcijos
Kalorijos(-ų) 320 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Stačiakampė, 20×30 cm)
  • Kepimo popierius (Formos išklijavimui)
  • Šluotelė (Ingredientams sumaišyti)
  • Šaukštas (Tešlai sumaišyti)
  • Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)

Ingredientai
  

Tešla

  • 250 g Miltai - Kvietiniai
  • 200 g Cukrus - Baltas
  • 4 vnt Kiaušiniai - Vidutinio dydžio
  • 150 g Sviestas - Ištirpintas
  • 1 a.š. Kepimo milteliai
  • 1 a.š. Vanilinis cukrus
  • Žiupsnelis Druska

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską dideliame dubenyje.
  • Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki putų. Įpilkite tirpintą sviestą ir gerai išmaišykite.
  • Supilkite kiaušinių ir sviesto mišinį į miltų mišinį ir sumaišykite iki vientisos masės.
  • Išklojate kepimo formą kepimo popieriumi ir supilkite tešlą į formą. Išlyginkite paviršių.
  • Kepkite 180°C temperatūroje apie 45 minutes arba kol paviršius taps auksinės spalvos ir pyragas iškeps.
  • Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti prieš pjaustant.

Pabaigai…

Šis pyragas puikiai tinka su kava ar arbata. Jei norite šiek tiek rūgštumo, galite pridėti citrinos žievelės arba citrinų ekstrakto į tešlą.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 320kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 6gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 75mgNatris: 100mgKalis: 80mgSkaidulos: 1gCukrus: 25gVitaminas A: 150IU
Recepto raktažodžiai Draugystė, Pyragas, Receptai su nuotraukomis, Saldus
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating