Du viename: tinginio skruzdėlynas

Du viename: tinginio skruzdėlynas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas jungia du lietuviškus desertus – tinginį ir skruzdėlyną. Karamelinis kondensuotas pienas suteikia masės tirštumą, o sausainiai sukuria tekstūrą, primenančią skruzdėlyno kietumą. Šis desertas puikiai tinka greitam ir paprastam skanėstui, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Iš viso 2 hours 10 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Šaukštas (Masės formavimui į lėkštę)
  • Plaktuvas (Masės suplakimui iki vientisos masės)
  • Tarka (Šokolado tarkavimui)

Ingredientai
  

  • 1 skard. Karamelinis kondensuotas pienas
  • 250 g Mascarpone
  • 200 g Sviestas
  • 3 pak. Sausainiai - Sulaužyti į mažus gabalėlius
  • 80 g Šokoladas - Tarkuotas

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite karamelinį kondensuotą pieną, mascarpone ir sviestą iki vientisos masės.
  • Sulaužykite sausainius į mažus gabalėlius ir įmaišykite juos į paruoštą masę.
  • Šaukštu sudėkite sumaišytą masę į lėkštę, formuodami kalnelį.
  • Užtarkuokite šokoladą ant viršaus.
  • Įdėkite desertą į šaldytuvą porai valandų, kad sustingtų.

Pabaigai…

Šis desertas geriausiai tinka valgyti atšaldytas. Galite eksperimentuoti su kitais sausainiais ar priedais, pvz., riešutais ar džiovintais vaisiais.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 6gRiebalai: 28gSotieji riebalai: 17gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gTransriebalai: 1gCholesterolis: 55mgNatris: 180mgKalis: 130mgSkaidulos: 2gCukrus: 28gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Greitas desertas, Karamelinis pienas, Sausainiai, Tinginio skruzdėlynas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai