
Du viename: tinginio skruzdėlynas
Šis receptas jungia du lietuviškus desertus – tinginį ir skruzdėlyną. Karamelinis kondensuotas pienas suteikia masės tirštumą, o sausainiai sukuria tekstūrą, primenančią skruzdėlyno kietumą. Šis desertas puikiai tinka greitam ir paprastam skanėstui, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Reikalingi Įrankiai
- Šaukštas (Masės formavimui į lėkštę)
- Plaktuvas (Masės suplakimui iki vientisos masės)
- Tarka (Šokolado tarkavimui)
Ingredientai
- 1 skard. Karamelinis kondensuotas pienas
- 250 g Mascarpone
- 200 g Sviestas
- 3 pak. Sausainiai - Sulaužyti į mažus gabalėlius
- 80 g Šokoladas - Tarkuotas
Gaminimo eiga
- Sumaišykite karamelinį kondensuotą pieną, mascarpone ir sviestą iki vientisos masės.
- Sulaužykite sausainius į mažus gabalėlius ir įmaišykite juos į paruoštą masę.
- Šaukštu sudėkite sumaišytą masę į lėkštę, formuodami kalnelį.
- Užtarkuokite šokoladą ant viršaus.
- Įdėkite desertą į šaldytuvą porai valandų, kad sustingtų.
Pabaigai…
Šis desertas geriausiai tinka valgyti atšaldytas. Galite eksperimentuoti su kitais sausainiais ar priedais, pvz., riešutais ar džiovintais vaisiais.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 6gRiebalai: 28gSotieji riebalai: 17gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gTransriebalai: 1gCholesterolis: 55mgNatris: 180mgKalis: 130mgSkaidulos: 2gCukrus: 28gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 2mg