
Duonos užkandis su silke ir svogūnų laiškais
Šis užkandis yra puikus pasirinkimas bet kokiai progai, ypač kai norisi ko nors skanaus ir nesudėtingo. Derinys tarp traškios duonos, švelnios silkes ir gaivių svogūnų laiškų suteikia užkandžiui ypatingą skonį. Tai lengvai paruošiamas ir sotus užkandis, kuris tiks ir prie vyno, ir prie stipresnių gėrimų.
Reikalingi Įrankiai
- Pjaustymo peilis (Duonai ir silkei pjaustyti)
- Lenta pjaustymui
- Lėkštė (Užkandžiui patiekti)
Ingredientai
- 4 vnt Duonos riekės - Geriausiai tinka juoda duona
- 200 g Silkė - Kapota į mažus gabalėlius
- 1 vnt Raudonas svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 2 v.š. Majonezas
- Sauja Svogūnų laiškai - Kapoti, dekoravimui
Gaminimo eiga
- Duonos riekes pakepinkite skrudintuve arba ant keptuvės, kol taps traškios.
- Silkę, svogūną ir majonezą sumaišykite dubenyje, kol gausite vientisą masę.
- Paruoštą silkės masę užtepkite ant paskrudintos duonos riekelių.
- Užkandžius papuoškite kapotais svogūnų laiškais.
- Patiekite iškart arba laikykite šaldytuve, kol bus pasiruošta patiekti.
Pabaigai…
Šį užkandį galima paskaninti papildomais priedais, pvz., marinuotais agurkėliais ar kapotais kiaušiniais. Puikiai tinka kaip užkandis prie vyno ar kitų gėrimų.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 20mgNatris: 350mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 8mg