Dviejų spalvų marmurinis pyragas
Šis marmurinis pyragas yra ne tik skanus, bet ir gražus. Jo spalvų kontrastas sukuria įspūdingą vaizdą, o švelnus skonis puikiai tinka bet kokiai progai.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 22-24 cm skersmens)
- Dubuo (Didelis, tešlai maišyti)
- Plakiklis (Kiaušiniams plakti)
- Šaukštas (Tešlai pilti)
Ingredientai
Pyrago tešla
- 300 g Miltai
- 1 stiklinė Cukrus
- 1 stiklinė Aliejus - Neutralaus skonio
- 1 stiklinė Pienas
- 4 vnt Kiaušiniai
- 2 šaukštai Kakava
- 1.5 šaukšteliai Kepimo milteliai
Gaminimo eiga
- Kiaušinius iki purumo išplakti su cukrumi. Supilti pieną, aliejų ir išplakti. Įmaišyti miltus ir kepimo miltelius. Tešlą padalinti į dvi dalis.
- Į vieną dalį tešlos suberti kakavą ir išmaišyti.
- Į kepimo formos vidurį dėti kelis šaukštus šviesios tešlos, tuomet kelis šaukštus tamsios, šiek tiek palaukti, kol tešla truputį pasiskleis. Tuomet toliau sluoksniuoti, kol baigsis tešla.
- Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Pabaigai…
Tešlos sluoksniavimas suteikia pyragui gražų marmurinį efektą. Galima naudoti vanilinį cukrų vietoje paprasto cukraus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 200gBaltymai: 25gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 20gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 200mgNatris: 300mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 80gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 8mg