
Džiovinti baravykai – puikus būdas pasiruošti žiemai
Na baravykai jau sudžiūvo ir keliaus į popierinius maišelius žiemos laukti. Džiovinti baravykai – puikus būdas išsaugoti grybus ilgesniam laikui ir mėgautis jų skoniu per visą šaltąjį sezoną.
Reikalingi Įrankiai
- Džiovyklė (Geriausiai tinka elektrinė džiovyklė su keliais aukštais.)
- Peilis (Grybams supjaustyti)
- Pjaustymo lentelė
- Popieriniai maišeliai (Džiovintiems grybams laikyti)
Ingredientai
Grybai
- Kiekis pagal poreikį Baravykai - Galima naudoti ir kitų rūšių grybus
Gaminimo eiga
- Baravykus gerai nuplauti ir nusausinti. Nupjauti nešvarias vietas ir supjaustyti plonomis riekelėmis.
- Supjaustytus grybus sudėti ant džiovyklės lentelių, paliekant tarpus tarp riekelių, kad oras laisvai cirkuliuotų.
- Džiovyklę nustatyti 50–60°C temperatūroje ir džiovinti grybus apie 8 valandas, kol jie taps visiškai sausi.
- Sausus grybus laikyti popieriniuose maišeliuose ar stiklainiuose tamsioje ir sausoje vietoje.
Pabaigai…
Baravykus galima naudoti sriuboms, troškiniams ar kitiems patiekalams, o norint atkurti jų pradinę tekstūrą, užtenka juos trumpai pamirkyti šiltame vandenyje.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 100kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 5gRiebalai: 0.5gSotieji riebalai: 0.1gPolinesotieji riebalai: 0.2gMononesotieji riebalai: 0.2gNatris: 5mgKalis: 500mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas C: 2mg