Džiovinti baravykai – puikus būdas pasiruošti žiemai

Džiovinti baravykai – puikus būdas pasiruošti žiemai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Na baravykai jau sudžiūvo ir keliaus į popierinius maišelius žiemos laukti. Džiovinti baravykai – puikus būdas išsaugoti grybus ilgesniam laikui ir mėgautis jų skoniu per visą šaltąjį sezoną.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 8 hours
Iš viso 8 hours 20 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Kalorijos(-ų) 100 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Džiovyklė (Geriausiai tinka elektrinė džiovyklė su keliais aukštais.)
  • Peilis (Grybams supjaustyti)
  • Pjaustymo lentelė
  • Popieriniai maišeliai (Džiovintiems grybams laikyti)

Ingredientai
  

Grybai

  • Kiekis pagal poreikį Baravykai - Galima naudoti ir kitų rūšių grybus

Gaminimo eiga
 

  • Baravykus gerai nuplauti ir nusausinti. Nupjauti nešvarias vietas ir supjaustyti plonomis riekelėmis.
  • Supjaustytus grybus sudėti ant džiovyklės lentelių, paliekant tarpus tarp riekelių, kad oras laisvai cirkuliuotų.
  • Džiovyklę nustatyti 50–60°C temperatūroje ir džiovinti grybus apie 8 valandas, kol jie taps visiškai sausi.
  • Sausus grybus laikyti popieriniuose maišeliuose ar stiklainiuose tamsioje ir sausoje vietoje.

Pabaigai…

Baravykus galima naudoti sriuboms, troškiniams ar kitiems patiekalams, o norint atkurti jų pradinę tekstūrą, užtenka juos trumpai pamirkyti šiltame vandenyje.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 100kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 5gRiebalai: 0.5gSotieji riebalai: 0.1gPolinesotieji riebalai: 0.2gMononesotieji riebalai: 0.2gNatris: 5mgKalis: 500mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Baravykai, Džiovinimas, grybai, Receptai su nuotraukomis, Žiemai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai