Džiovinti česnakų žiedkočiai

Džiovinti česnakų žiedkočiai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Džiovinti česnakų žiedkočiai yra puikus būdas išnaudoti šią dažnai pamirštamą česnako dalį. Jie gali būti naudojami sriubose, troškiniuose, marinatuose ar net kaip įdomus priedas kokteiliams! Šis procesas yra ne tik praktiškas, bet ir suteikia unikalų skonį jūsų patiekalams. Daugeliui gali būti netikėta, bet česnakų žiedkočiai gali tapti svarbiu ingredientu jūsų virtuvėje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 2 hours
Iš viso 2 hours 15 minutes
Patiekalas Pagardai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 50 g
Kalorijos(-ų) 20 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Maisto procesorius (Česnakų žiedkočiams smulkinti)
  • Orkaitė arba džiovintuvas (Žiedkočiams džiovinti)
  • Kepimo popierius (Džiovinimui orkaitėje)
  • Stiklainiai su dangteliais (Džiovintiems žiedkočiams laikyti)

Ingredientai
  

  • 500 g Česnakų žiedkočiai - Švieži, neseniai nupjauti

Gaminimo eiga
 

  • Nuplauti česnakų žiedkočius ir juos gerai nusausinti.
  • Smulkinti žiedkočius maisto procesoriuje iki smulkių gabalėlių.
  • Skleisti smulkintus žiedkočius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir džiovinti orkaitėje 50°C temperatūroje apie 2 valandas arba naudoti džiovintuvą, kol jie bus visiškai išdžiovinti.
  • Leisti atvėsti ir perkelti į sandariai uždaromus stiklainius.
  • Naudoti sriubose, troškiniuose, marinatuose ar kaip prieskonį kitur.

Pabaigai…

Džiovinti česnakų žiedkočiai yra labai koncentruoti skonio atžvilgiu, todėl naudokite atsargiai. Tai puikus būdas suteikti patiekalams unikalų ir intensyvų skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 20kcalAngliavandeniai: 4gBaltymai: 1gNatris: 2mgKalis: 30mgSkaidulos: 1gVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Česnakai, Džiovinimas, Pagardai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai