Ekologiška Izabelos vynuogių ir obuolių uogienė

Ekologiška Izabelos vynuogių ir obuolių uogienė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Izabelos vynuogių derlius buvo toks gausus, kad reikėjo ieškoti būdo, kaip jį panaudoti. Sujungus namuose augintus obuolius, kurie taip pat buvo per gausūs, gimė šis receptas. Nors uogienė atrodo paprasta, jos skonis yra pilnas natūralių sodų gėrybių. Nei vynuogės, nei obuoliai nėra purškiami pesticidais, todėl šis receptas yra visiškai ekologiškas. Ši uogienė ne tik dvelkia Izabelos aromatu, bet ir kvepia namų šiluma.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 10 minutes
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Uogienės
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 stiklainiai

Reikalingi Įrankiai

  • Sietukas (Odelėms ir kauliukams atskirti)
  • Puodas (Didelis, vaisių virimui)
  • Blenderis (Uogienei sutrinti)
  • Stiklainiai (Paruošti uogienei supilti)
  • Obuolių pjaustymo įrankis (Obuoliams smulkinti)

Ingredientai
  

  • 1 kg Vynuogės - Izabelos vynuogės, šviežios
  • 500 g Obuoliai - Naminiai obuoliai, smulkiai supjaustyti
  • 50 ml Vanduo
  • 500 g Cukrus - Gelinimo cukrus 3:1

Gaminimo eiga
 

  • Nuplaukite vynuoges ir sudėkite jas į puodą su 50 ml vandens. Virkite, kol vynuogių odelės pradės trūkinėti.
  • Per sietuką pertrinkite vynuoges, kad atskirtumėte odeles ir kauliukus nuo sulčių.
  • Į puodą su sultimis sudėkite smulkiai pjaustytus obuolius ir suberkite cukrų. Virkite, kol obuoliai suminkštės.
  • Naudodami blenderį, sutrinkite visą mišinį iki vientisos konsistencijos.
  • Supilti uogienę į paruoštus stiklainius ir uždaryti. Leiskite uogienei atvėsti ir laikykite vėsioje vietoje.

Pabaigai…

Ši uogienė yra puikus priedas prie rytinės duonos ar sausainių. Taip pat gali būti naudojama kaip užtepėlė ant sūrio ar kaip pyragų įdaras.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 5gKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 220gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Ekologiškas, Izabelos vynuogės, Namų receptas, Obuoliai, Uogienė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai