Ekologiškų bulvių blynai su traškiu krašteliu

Ekologiškų bulvių blynai su traškiu krašteliu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kai turiu ekologiškai augintų bulvių, nieko negaliu padaryti – bėgu į virtuvę ir kepu bulvinius blynus! Tai nėra tiesiog blynai, tai mano vaikystės skonis – traškūs, karšti, su traškia plutele. Kiekvienas, kas yra tai patyręs, supras, kad tai daugiau nei tik paprastas patiekalas. Šie blynai man visada primena tą ypatingą jausmą, kai gali mėgautis namų jaukumu ir paprastomis, bet nepaprastai gardžiomis gėrybėmis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Tarkavimo mašina (Bulvėms tarkuoti)
  • Didelė keptuvė (Kepimui aliejuje)
  • Mentelė (Blynams vartyti)
  • Popieriniai rankšluosčiai (Aliejaus pertekliui sugerti)

Ingredientai
  

  • 500 g Bulvės - Tarkuotos
  • 1 vnt Kiaušinis - Didelis
  • pagal skonį Druska
  • pagal poreikį Augalinis aliejus - Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Bulves sutarkuokite naudodami tarkavimo mašiną. Išspauskite perteklinį skystį.
  • Sutarkuotas bulves sumaišykite su kiaušiniu ir druska. Gerai išmaišykite, kad gautumėte vienalytę masę.
  • Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Naudodami šaukštą, formuokite nedidelius blynus ir dėkite juos į karštą aliejų. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol blynai taps auksinės spalvos ir traškūs iš abiejų pusių.
  • Perkelkite blynus ant popierinių rankšluosčių, kad nusausintumėte aliejaus perteklių. Patiekite karštus!

Pabaigai…

Galite pridėti šiek tiek svogūno ar česnako, kad blynai taptų dar kvapnesni. Jei bulvės išskiria per daug skysčio, į masę galite įmaišyti šaukštą miltų.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 4gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 40mgNatris: 200mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Bulviniai blynai, Ekologiškos bulvės, Lietuviška virtuvė, Traškus kraštelis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai