
Ekologiškų bulvių blynai su traškiu krašteliu
Kai turiu ekologiškai augintų bulvių, nieko negaliu padaryti – bėgu į virtuvę ir kepu bulvinius blynus! Tai nėra tiesiog blynai, tai mano vaikystės skonis – traškūs, karšti, su traškia plutele. Kiekvienas, kas yra tai patyręs, supras, kad tai daugiau nei tik paprastas patiekalas. Šie blynai man visada primena tą ypatingą jausmą, kai gali mėgautis namų jaukumu ir paprastomis, bet nepaprastai gardžiomis gėrybėmis.
Reikalingi Įrankiai
- Tarkavimo mašina (Bulvėms tarkuoti)
- Didelė keptuvė (Kepimui aliejuje)
- Mentelė (Blynams vartyti)
- Popieriniai rankšluosčiai (Aliejaus pertekliui sugerti)
Ingredientai
- 500 g Bulvės - Tarkuotos
- 1 vnt Kiaušinis - Didelis
- pagal skonį Druska
- pagal poreikį Augalinis aliejus - Kepimui
Gaminimo eiga
- Bulves sutarkuokite naudodami tarkavimo mašiną. Išspauskite perteklinį skystį.
- Sutarkuotas bulves sumaišykite su kiaušiniu ir druska. Gerai išmaišykite, kad gautumėte vienalytę masę.
- Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Naudodami šaukštą, formuokite nedidelius blynus ir dėkite juos į karštą aliejų. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol blynai taps auksinės spalvos ir traškūs iš abiejų pusių.
- Perkelkite blynus ant popierinių rankšluosčių, kad nusausintumėte aliejaus perteklių. Patiekite karštus!
Pabaigai…
Galite pridėti šiek tiek svogūno ar česnako, kad blynai taptų dar kvapnesni. Jei bulvės išskiria per daug skysčio, į masę galite įmaišyti šaukštą miltų.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 4gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 40mgNatris: 200mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 10mg