Ėrienos kepenėlių troškinys su bulvių koše ir keptu kopūstu

Ėrienos kepenėlių troškinys su bulvių koše ir keptu kopūstu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šaltam orui – jaukaus maisto! Vakar parsivežėme ėrienos kepenėlių. Šis receptas puikus būdas paruošti kepenėles, derinant jas su bulvių koše ir keptu kopūstu. Tai šiltas ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis žiemos vakarienei.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Peilis (Kepenėlių pjaustymui ir sausgyslių pašalinimui)
  • Keptuvė (Kepenėlių ir kopūstų kepimui)
  • Puodas (Troškinimui)
  • Bulvių grūstuvas (Bulvių košės gamybai)
  • Mentelė (Ingredientų maišymui)

Ingredientai
  

  • 500 g Ėrienos kepenėlės - Nuvalytos ir supjaustytos plonais griežinėliais
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
  • 200 ml Riebi grietinėlė
  • 1 šaukštas Mėtų želė
  • 600 g Bulvės - Nuluptos ir virtos
  • 50 g Sviestas
  • 1 vnt Kopūstas - Supjaustytas riekelėmis
  • Aliejus - Kepimui
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį
  • Čiobreliai - Marinavimui
  • Rozmarinas - Marinavimui
  • Mėta - Marinavimui
  • Krakmolas - Paniravimui

Gaminimo eiga
 

  • Nuo kepenėlių nuimkite plėvę, išpjaukite sausgysles ir supjaustykite plonais griežinėliais. Marinavimui naudokite čiobrelius, rozmarinus, mėtas, druską, pipirus ir aliejų. Palikite marinuotis apie pusvalandį.
  • Paniruokite kepenėles krakmolu ir trumpai apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių, vos po 1 – 2 minutes kiekvieną pusę. Sudėkite į puodą.
  • Toje pačioje keptuvėje apkepkite svogūnus ir česnakus, kol suminkštės. Sudėkite juos į puodą su kepenėlėmis. Įpilkite grietinėlės ir truputį vandens. Pagardinkite druska, pipirais ir šaukštu mėtų želė. Troškinkite ant silpnos kaitros 5 minutes.
  • Bulvių košei sutrinkite virtas bulves su sviestu ir likusia grietinėle.
  • Kopūsto riekes apkepkite keptuvėje su sviestu ir šlakeliu aliejaus, kol gražiai apskrus.
  • Patiekite kepenėlių troškinį su bulvių koše ir keptu kopūstu. Šalia patiekite mėtų želė.

Pabaigai…

Ėrienos kepenėlės turi būti kepamos trumpai, kad išliktų minkštos ir sultingos. Nepamirškite, kad kopūsto riekės turi būti gerai apkepintos, kad įgautų skonį ir traškumą.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 250mgNatris: 500mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Bulvių košė, Ėrienos kepenėlės, Keptas kopūstas, Žiemos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai