Ežiukai su varške ir grietine

Ežiukai su varške ir grietine

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ežiukai, dar vadinami durniukais ar kleckiukais, yra greitas ir paprastas lietuviškas patiekalas, dažnai gaminamas, kai nesinori ilgai stovėti prie puodų. Šis receptas jungia varškės tešlos ežiukus su keptos šoninės, grietinės ir šviežių krapų deriniu. Paprasta, tačiau labai gardu ir soti.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis dubuo (Tešlai maišyti)
  • Kočėlas (Tešlai iškočioti)
  • Peilis (Tešlos supjaustymui)
  • Puodas (Vandeniui užvirti)
  • Keptuvė (Šoninei kepti)
  • Mentelė (Šoninei maišyti)

Ingredientai
  

  • 2 stiklinės Miltai
  • 100 gramų Varškė
  • Vanduo - Pagal poreikį
  • Druska - Pagal skonį
  • Grietinė - Patiekimo metu
  • Šoninė - Keptuvėje pakepinta, pjaustyta kubeliais
  • Švieži krapai - Pabarstyti ant viršaus

Gaminimo eiga
 

  • Į dubenį sudėti varškę, suberti miltus ir druską, pilti vandens. Iš ingredientų išminkyti kietoką tešlą.
  • Iškočioti 1-1,5 cm storumo paplotėlį, supjaustyti juostelėmis, jas padalinti į mažesnius gabalėlius. Tešlos gabalėlius braukti per tarkos kitą pusę.
  • Sudėti “ežiukus” į verdantį sūdytą vandenį, virti, kol iškils į paviršių ir dar papildomai apie 5 minutes.
  • Patiekti su grietinės, keptintos šoninės ir svogūnų padažu.

Pabaigai…

Galima patiekti su skirtingais padažais, pavyzdžiui, su grietinės ir česnako padažu arba grybų padažu, priklausomai nuo sezono ir pageidavimų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 500mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Paprastas receptas, Tradicinė virtuvė, Varškės ežiukai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai