Flaki sriuba su jautienos skrandžiu ir saliero stiebu

Flaki sriuba su jautienos skrandžiu ir saliero stiebu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Ši flaki sriuba buvo gaminta iš jautienos kaulų sultinio su bulvėmis, morkomis ir svogūnais. Kadangi neturėjau saliero gumbo, panaudojau stiebą, kas suteikė sriubai unikalų skonį. Skrandis buvo paruoštas kartu su smulkinta jautiena, kuri nurinkta nuo kaulo. Taip pat, miltai buvo panaudoti sriubai sutirštinti, suteikiant jai švelnų tekstūrą. Ši sriuba yra neįprasta ir reikalauja daugiau pastangų, todėl tikrai nebus dažnai gaminama.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 2 hours
Iš viso 2 hours 30 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, tinkamas sriubai)
  • Peilis (Daržovių ir skrandžio pjaustymui)
  • Lenta (Pjaustymui)
  • Šaukštas (Miltams įmaišyti ir sriubai maišyti)

Ingredientai
  

Sultinys

  • 1 l Jautienos kaulų sultinys - Šviežiai paruoštas arba pirktinis
  • 4 vnt Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos kubeliais
  • 2 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
  • 1 vnt Saliero stiebas - Smulkintas
  • 200 g Jautienos skrandis - Virtas ir supjaustytas
  • 100 g Jautiena - Nurinkta nuo kaulo ir susmulkinta
  • 2 v.š. Miltai - Sriubai sutirštinti
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite sultinį iš jautienos kaulų, jei dar neturite paruošto.
  • Nulupkite bulves ir supjaustykite jas kubeliais, o morkas griežinėliais. Susmulkinkite svogūną ir saliero stiebą.
  • Virtą jautienos skrandį ir jautieną nurinktą nuo kaulo supjaustykite gabalėliais.
  • Į didelį puodą supilkite sultinį ir užvirinkite. Įdėkite bulves, morkas, svogūną ir salierą, virkite apie 20 minučių arba kol daržovės bus minkštos.
  • Į sriubą pridėkite virtą jautienos skrandį ir jautieną. Įmaišykite miltus, kad sriuba būtų tirštesnė. Virkite dar 10-15 minučių. Paskaninkite druska ir pipirais pagal skonį.
  • Patiekite karštą su šviežia grietine.

Pabaigai…

Sriubos skonį galite pagerinti pridėję truputį česnako ar žolelių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 40mgNatris: 600mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Flaki sriuba, Jautienos skrandis, Morkos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating