Gaivios agurkų salotos su silke ir želatina

Gaivios agurkų salotos su silke ir želatina

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šios agurkų salotos su silke yra lengvas ir gaivus patiekalas, kuris puikiai tinka kaip šaltasis užkandis. Želatinos dėka salotos įgauna netikėtą tekstūrą, o krapai bei citrinos sultys prideda gaivos.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 150 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Salotoms sumaišyti)
  • Peilis (Svogūnams, agurkams ir silkei pjaustyti)
  • Šaukštas (Grietinei su želatina sumaišyti)

Ingredientai
  

  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • 1 v.š. Citrinos sultys - Supiltos ant svogūnų
  • 0.25 a.š. Cukrus - Pabarstyti ant svogūnų
  • 2 vnt Dideli agurkai - Nulupti ir supjaustyti kubeliais
  • 1 vnt Silkė - Supjaustyta kubeliais
  • Druska - Pagal skonį
  • 80 ml Vanduo
  • 1 d.š. Želatina - Išbrinkinta ir pakaitinta
  • 3 v.š. Grietinė - Sumaišyta su želatina
  • Krapai, petražolės ir svogūnų laiškai - Smulkiai supjaustyti

Gaminimo eiga
 

  • Svogūną smulkiai supjaustyti ir užpilti citrinos sultimis bei pabarstyti cukrumi. Po 20 minučių nupilti sultis.
  • Agurkus nulupti, supjaustyti kubeliais ir šiek tiek pasūdyti.
  • Silkę supjaustyti kubeliais.
  • Visus ingredientus sumaišyti, pridėti smulkintų krapų, petražolių ir svogūnų laiškų.
  • Želatiną išbrinkinti 80 ml vandens, pakaitinti ir atvėsinti. Sumaišyti su grietine ir užpilti ant salotų.
  • Salotas padėti į šaldytuvą, kad pradėtų stingti. Permaišyti ir sudėti į pasirinktą indą.
  • Patiekti atšaldytas.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su prieskoniais, pridedant, pavyzdžiui, pipirų ar kitų žolelių, pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 10gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 20mgNatris: 150mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Agurkų salotos, Gaivus užkandis, Silkė, Želatina
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai