
Gaivios agurkų salotos su silke ir želatina
Šios agurkų salotos su silke yra lengvas ir gaivus patiekalas, kuris puikiai tinka kaip šaltasis užkandis. Želatinos dėka salotos įgauna netikėtą tekstūrą, o krapai bei citrinos sultys prideda gaivos.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Salotoms sumaišyti)
- Peilis (Svogūnams, agurkams ir silkei pjaustyti)
- Šaukštas (Grietinei su želatina sumaišyti)
Ingredientai
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 1 v.š. Citrinos sultys - Supiltos ant svogūnų
- 0.25 a.š. Cukrus - Pabarstyti ant svogūnų
- 2 vnt Dideli agurkai - Nulupti ir supjaustyti kubeliais
- 1 vnt Silkė - Supjaustyta kubeliais
- Druska - Pagal skonį
- 80 ml Vanduo
- 1 d.š. Želatina - Išbrinkinta ir pakaitinta
- 3 v.š. Grietinė - Sumaišyta su želatina
- Krapai, petražolės ir svogūnų laiškai - Smulkiai supjaustyti
Gaminimo eiga
- Svogūną smulkiai supjaustyti ir užpilti citrinos sultimis bei pabarstyti cukrumi. Po 20 minučių nupilti sultis.
- Agurkus nulupti, supjaustyti kubeliais ir šiek tiek pasūdyti.
- Silkę supjaustyti kubeliais.
- Visus ingredientus sumaišyti, pridėti smulkintų krapų, petražolių ir svogūnų laiškų.
- Želatiną išbrinkinti 80 ml vandens, pakaitinti ir atvėsinti. Sumaišyti su grietine ir užpilti ant salotų.
- Salotas padėti į šaldytuvą, kad pradėtų stingti. Permaišyti ir sudėti į pasirinktą indą.
- Patiekti atšaldytas.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su prieskoniais, pridedant, pavyzdžiui, pipirų ar kitų žolelių, pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 10gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 20mgNatris: 150mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg