Gaivios salotos su rūkytu upėtakiu ir mangų padažu

Gaivios salotos su rūkytu upėtakiu ir mangų padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šios gaivios salotos yra tobulas pasirinkimas karštą vasaros rytą, kai norisi kažko lengvo ir skanaus. Sluoksniuotas mango padažas, paslėptas lėkštės dugne, suteikia šiam patiekalui gaivumo ir netikėtumo, o rūkytas upėtakis su rikotos ir meškiniu česnaku įdaru prideda gurmaniško skonio. Krapai ir svogūnų laiškai prideda šviežumo ir pikantiškumo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Iš viso 15 minutes
Patiekalas Pietūs, Pusryčiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 200 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Lėkštė (Patiekalui patiekti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Šaukštelis (Padažui dėti)

Ingredientai
  

Mango padažas

  • 1 vnt Mangas - Trintas

Salotos

  • 1 vnt Agurkas - Plonai pjaustytas
  • 100 g Rūkyto upėtakio filė - Įdaryta rikota, sumaišyta su krapais ir meškiniu česnaku
  • 50 g Marinuoti arba kepti burokėliai - Plonai pjaustyti
  • 20 g Svogūno laiškai - Smulkiai supjaustyti
  • Žiupsnelis Pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Trintą mangą išdėkite lėkštės dugne, kad būtų paslėptas.
  • Ant mango sluoksnio sudėkite plonai pjaustytus burokėlius ir agurkus.
  • Rūkyto upėtakio filė įdėkite rikota su krapais ir meškiniu česnaku, suvyniokite į agurko griežinėlius.
  • Patiekalo viršų apibarstykite svogūno laiškais ir pipirais pagal skonį.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais daržovėmis ar įdarais, pavyzdžiui, pridėti avokado arba saulėje džiovintų pomidorų.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 200kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 30mgNatris: 150mgKalis: 400mgSkaidulos: 4gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Gaivios salotos, Mango padažas, Salotos, Sveika mityba, Upėtakis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai