
Gaivios vištienos salotos su Pekino kopūstu
Kai oras karštas, šaltibarščiai ar salotos yra tobuliausias pasirinkimas. Šios vištienos salotos su Pekino kopūstu, agurku, raudonuoju svogūnu, vynuogėmis, alyvuogėmis ir kepintomis saulėgrąžomis – gaivios ir maistingos. Puikiai tinka su aliejumi arba majonezu, priklauso nuo jūsų skonio.
Reikalingi Įrankiai
- Didelė salotų dubenė (Salotoms sumaišyti)
- Peilis (Ingredientams supjaustyti)
- Pjaustymo lentelė (Daržovėms ir vištienai pjaustyti)
Ingredientai
- 1 vnt Pekino kopūstas - Smulkiai supjaustytas
- 1 vnt Šviežias agurkas - Supjaustytas griežinėliais
- 1/2 vnt Raudonasis svogūnas - Supjaustytas plonais griežinėliais
- 200 g Vištienos krūtinėlė - Kepta, virta arba rūkyta, supjaustyta gabalėliais
- 100 g Besėklės vynuogės - Perpjautos per pusę
- 50 g Alyvuogės - Supjaustytos riekelėmis
- 2 šaukštai Saulėgrąžos - Keptos
- pagal skonį Majonezas arba aliejus - Padažui
Gaminimo eiga
- Pekino kopūstą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į didelį salotų dubenį.
- Agurką, raudonąjį svogūną, vištieną, vynuoges ir alyvuoges sudėkite į tą patį dubenį.
- Įberkite kepintų saulėgrąžų.
- Pagardinkite majonezu arba aliejumi pagal skonį.
- Visus ingredientus gerai išmaišykite ir patiekite.
Pabaigai…
Salotos yra labai universalios – galite naudoti įvairius daržoves ir netgi keisti vištieną į kitą baltymą. Taip pat puikiai tinka su įvairiais padažais pagal jūsų skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 20gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 50mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 8gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg