Gaivus tortas su uogomis

Gaivus tortas su uogomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis gaivus tortas su uogomis buvo pagamintas per sūnaus gimtadienį ir tapo tikru vakarėlio hitu. Pasiruošimas truko vos 15 minučių, nes jau turėjau užšaldytą biskvitą, kuris pridėjo papildomo skonio sluoksnio. Kremas, pagamintas iš kondensuoto pieno, mascarponės ir rikotos, su šviežiomis mėlynėmis ir avietėmis, suteikia gaivumo ir lengvumo. Tortą gali papuošti bet kokiomis mėgstamomis uogomis, kad jis atitiktų tavo skonį ir nuotaiką!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Iš viso 15 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Konditerinis žiedas (Naudojamas torto sluoksnių formavimui)
  • Plakimo šluotelė (Kremui išplakti)
  • Serviravimo lėkštė (Patiekti tortui)

Ingredientai
  

Biskvitas

  • 1 vnt Užšaldytas biskvitas - Galima naudoti ir sausainius damų pirštelius

Kremas

  • 1 skardinė Kondensuotas pienas
  • 250 g Mascarpone
  • 250 g Rikota
  • 300 ml Riebi grietinėlė
  • 1 a.š. Vanilinis cukrus
  • Romo esencija - Pagal skonį

Papuošimui

  • Šviežios avietės ir mėlynės - Papuošti tortą

Gaminimo eiga
 

  • Užšaldytą biskvitą sudėkite ant serviravimo lėkštės ir apjuoskite konditeriniu žiedu.
  • Sumaišykite kondensuotą pieną, mascarpone, rikotą, riebų grietinėlę, vanilinį cukrų ir romo esenciją. Plakite iki standžios konsistencijos.
  • Ant biskvito užtepkite kremo sluoksnį, suberkite šviežias avietes ir mėlynes, tada vėl užtepkite kremo sluoksnį.
  • Pakartokite sluoksniavimą dar kartą, kol sunaudosite visą kremą ir uogas.
  • Palikite tortą šaldytuve per naktį, kad sustingtų.
  • Patiekite šaltą, papuoštą papildomomis uogomis, jei norite.

Pabaigai…

Jei neturite užšaldyto biskvito, galite naudoti sausainius damų pirštelius arba bet kokį kitą mėgstamą biskvitą. Uogos gali būti pakeistos bet kokiomis sezoninėmis uogomis ar vaisiais, pagal jūsų skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 6gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 60mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 30gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Greitas desertas, Kondensuotas pienas, Naminiai kepiniai, Tortas su uogomis, Vasaros skoniai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai