
Galetė su vaisiais ir juoduoju miško auksu
Ši galetė yra tikras atradimas! Nors nesu didelė Beatos gerbėja, Rita iškepė šią nuostabią galetę, kuri mane sužavėjo. Ne per saldi, traški ir lengvai pagaminama. Paprastieji trimitėliai, surinkti miške, suteikia šiam desertui ypatingą skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Vidutinio dydžio)
- Kepimo popierius
- Dubuo (Vaisiams sumaišyti)
- Peilis (Vaisiams pjaustyti)
- Plakimo šluotelė (Kiaušinio plakiniui)
Ingredientai
Tešla
- 200 g Šaltas sviestas
- 280 g Miltai
- 1-2 v.š. Cukrus
- 2-3 v.š. Kefyras/grietinė/jogurtas
- Žiupsnis druskos
Įdaras
- 600-700 g Vaisiai/uogos (trešnės, persikai)
- 1 vnt Citrina - nebūtina
- 3-4 v.š. Cukrus
- 2 v.š. Krakmolas
Aptepimui
- Kiaušinio plakinys
- Cukrus - tešlos kraštams
Gaminimo eiga
- Sutarkuoti sviestą, sumaišyti pirštais su miltais ir kitais tešlos ingredientais. Tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą valandėlei.
- Vaisius/uogas sumaišyti su cukrumi, citrinos sultimis ir krakmolu.
- Į kepimo skardą patiesti kepimo popierių. Iškočioti tešlą kiek ploniau nei 1 cm.
- Suberti įdarą ir užlenkti kraštus. Aptepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti cukrumi tešlos kraštus.
- Kepti įkaitintoje iš anksto orkaitėje 190°C 40-50 min.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais vaisiais ir uogomis, pvz., avietėmis, mėlynėmis ar obuoliais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg