Galetė su vaisiais ir juoduoju miško auksu

Galetė su vaisiais ir juoduoju miško auksu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ši galetė yra tikras atradimas! Nors nesu didelė Beatos gerbėja, Rita iškepė šią nuostabią galetę, kuri mane sužavėjo. Ne per saldi, traški ir lengvai pagaminama. Paprastieji trimitėliai, surinkti miške, suteikia šiam desertui ypatingą skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 50 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Vidutinio dydžio)
  • Kepimo popierius
  • Dubuo (Vaisiams sumaišyti)
  • Peilis (Vaisiams pjaustyti)
  • Plakimo šluotelė (Kiaušinio plakiniui)

Ingredientai
  

Tešla

  • 200 g Šaltas sviestas
  • 280 g Miltai
  • 1-2 v.š. Cukrus
  • 2-3 v.š. Kefyras/grietinė/jogurtas
  • Žiupsnis druskos

Įdaras

  • 600-700 g Vaisiai/uogos (trešnės, persikai)
  • 1 vnt Citrina - nebūtina
  • 3-4 v.š. Cukrus
  • 2 v.š. Krakmolas

Aptepimui

  • Kiaušinio plakinys
  • Cukrus - tešlos kraštams

Gaminimo eiga
 

  • Sutarkuoti sviestą, sumaišyti pirštais su miltais ir kitais tešlos ingredientais. Tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą valandėlei.
  • Vaisius/uogas sumaišyti su cukrumi, citrinos sultimis ir krakmolu.
  • Į kepimo skardą patiesti kepimo popierių. Iškočioti tešlą kiek ploniau nei 1 cm.
  • Suberti įdarą ir užlenkti kraštus. Aptepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti cukrumi tešlos kraštus.
  • Kepti įkaitintoje iš anksto orkaitėje 190°C 40-50 min.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiais vaisiais ir uogomis, pvz., avietėmis, mėlynėmis ar obuoliais.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Galetė, Paprastieji trimitėliai, Receptai su nuotraukomis, Trimitėliai, vaisiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai