Gelbėjam obuolius pyragas

Gelbėjam obuolius pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis pyragas yra puikus būdas sunaudoti senstančius obuolius. Naudojant varškę, kiaušinius ir kitus paprastus ingredientus, galite paruošti skanų desertą. Pyrago viršūnės šiek tiek tamsesnės, bet skonis puikus, todėl šeima teigė, kad nė vienas gabalėlis neturi palikti namų.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 55 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali forma, tinkama pyragams)
  • Maišymo indas
  • Plakimo šluotelė (Kiaušiniams plakti)
  • Peilis (Obuoliams pjaustyti)
  • Kepimo popierius (Formos išklijavimui)

Ingredientai
  

Pagrindas

  • 1 pakelis Varškė - Pilo
  • 3 vnt Vidutinio dydžio naminiai kiaušiniai
  • 6 šaukštai Cukrus - Nepilna stiklinaitė
  • Žiupsnelis druskos
  • 2 šaukšteliai Vanilės cukrus
  • 2 šaukšteliai Kepimo milteliai
  • 150 g Tirpintas sviestas
  • 50 ml Alyvuogių aliejus
  • Kefyras - Tiek, kad tešla taptų kaip tiršta blynų tešla
  • 8 vnt Obuoliai - Nulupti ir stambiai supjaustyti

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų, druską, vanilės cukrų ir kepimo miltelius. Įmaišykite tirpintą sviestą ir aliejų, tada kefyrą, kol tešla taps tiršta kaip blynų tešla.
  • Įmaišykite nuluptus ir stambiai supjaustytus obuolius į tešlą.
  • Supilkite tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
  • Kepkite 180°C temperatūroje 35 minutes su viršaus ir apačios kaitinimu, paskui apie 20 minučių tik apačios kaitinimu, kol viršus bus gražiai auksinės spalvos.

Pabaigai…

Pyrago viršūnės gali šiek tiek tamsėti, bet tai normalu ir neturi įtakos skoniui.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 8gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 70mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 3gCukrus: 30gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Desertai su obuoliais, Obuolių pyragas, Varškės pyragas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai