
Gelbėjam obuolius pyragas
Šis pyragas yra puikus būdas sunaudoti senstančius obuolius. Naudojant varškę, kiaušinius ir kitus paprastus ingredientus, galite paruošti skanų desertą. Pyrago viršūnės šiek tiek tamsesnės, bet skonis puikus, todėl šeima teigė, kad nė vienas gabalėlis neturi palikti namų.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali forma, tinkama pyragams)
- Maišymo indas
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams plakti)
- Peilis (Obuoliams pjaustyti)
- Kepimo popierius (Formos išklijavimui)
Ingredientai
Pagrindas
- 1 pakelis Varškė - Pilo
- 3 vnt Vidutinio dydžio naminiai kiaušiniai
- 6 šaukštai Cukrus - Nepilna stiklinaitė
- Žiupsnelis druskos
- 2 šaukšteliai Vanilės cukrus
- 2 šaukšteliai Kepimo milteliai
- 150 g Tirpintas sviestas
- 50 ml Alyvuogių aliejus
- Kefyras - Tiek, kad tešla taptų kaip tiršta blynų tešla
- 8 vnt Obuoliai - Nulupti ir stambiai supjaustyti
Gaminimo eiga
- Sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų, druską, vanilės cukrų ir kepimo miltelius. Įmaišykite tirpintą sviestą ir aliejų, tada kefyrą, kol tešla taps tiršta kaip blynų tešla.
- Įmaišykite nuluptus ir stambiai supjaustytus obuolius į tešlą.
- Supilkite tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
- Kepkite 180°C temperatūroje 35 minutes su viršaus ir apačios kaitinimu, paskui apie 20 minučių tik apačios kaitinimu, kol viršus bus gražiai auksinės spalvos.
Pabaigai…
Pyrago viršūnės gali šiek tiek tamsėti, bet tai normalu ir neturi įtakos skoniui.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 8gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 70mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 3gCukrus: 30gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg