Gėlės formos vafliai

Gėlės formos vafliai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie gėlės formos vafliai yra puikus desertas, kurį galite paruošti namuose naudojant specialią formą. Su šiek tiek cukraus pudros jie tampa ne tik skanūs, bet ir atrodo įspūdingai, puikiai tinka šventėms ar popietės užkandžiams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 12 vnt.
Kalorijos(-ų) 150 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Gėlės formos vaflių keptuvė (Būtina, kad vafliai gautųsi gėlės formos)
  • Didelis dubuo (Tešlai maišyti)
  • Šluotelė (Tešlai suplakti)
  • Šaukštas (Tešlai į formą dėti)
  • Mentelė (Vafliams apversti)

Ingredientai
  

  • 250 g Miltai
  • 100 g Cukrus
  • 2 vnt. Kiaušiniai - Dideli
  • 250 ml Pienas
  • 100 g Tirptas sviestas
  • 1 a.š. Vanilinis cukrus
  • žiupsnelis Druska
  • Cukraus pudra - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Į didelį dubenį sudėkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Gerai išmaišykite.
  • Atskiriame dubenyje suplakite kiaušinius su pienu ir tirptu sviestu. Po truputį supilkite skystą mišinį į sausus ingredientus, gerai maišydami, kol susidarys vienalytė tešla.
  • Įkaitinkite gėlės formos vaflių keptuvę. Supilkite nedidelį kiekį tešlos į keptuvės formą ir kepkite apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol vafliai taps auksinės spalvos.
  • Vaflius atsargiai išimkite iš keptuvės, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite dar šiltus.

Pabaigai…

Šie vafliai puikiai tinka su šokoladu ar vaisiais. Eksperimentuokite su priedais pagal savo skonį!

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 4gRiebalai: 7gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 40mgNatris: 50mgKalis: 60mgSkaidulos: 1gCukrus: 10gVitaminas A: 100IU
Recepto raktažodžiai Cukraus pudra, Gėlės formos, Receptai su nuotraukomis, Vafliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai