
Gėlės formos vafliai
Šie gėlės formos vafliai yra puikus desertas, kurį galite paruošti namuose naudojant specialią formą. Su šiek tiek cukraus pudros jie tampa ne tik skanūs, bet ir atrodo įspūdingai, puikiai tinka šventėms ar popietės užkandžiams.
Reikalingi Įrankiai
- Gėlės formos vaflių keptuvė (Būtina, kad vafliai gautųsi gėlės formos)
- Didelis dubuo (Tešlai maišyti)
- Šluotelė (Tešlai suplakti)
- Šaukštas (Tešlai į formą dėti)
- Mentelė (Vafliams apversti)
Ingredientai
- 250 g Miltai
- 100 g Cukrus
- 2 vnt. Kiaušiniai - Dideli
- 250 ml Pienas
- 100 g Tirptas sviestas
- 1 a.š. Vanilinis cukrus
- žiupsnelis Druska
- Cukraus pudra - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Į didelį dubenį sudėkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Gerai išmaišykite.
- Atskiriame dubenyje suplakite kiaušinius su pienu ir tirptu sviestu. Po truputį supilkite skystą mišinį į sausus ingredientus, gerai maišydami, kol susidarys vienalytė tešla.
- Įkaitinkite gėlės formos vaflių keptuvę. Supilkite nedidelį kiekį tešlos į keptuvės formą ir kepkite apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol vafliai taps auksinės spalvos.
- Vaflius atsargiai išimkite iš keptuvės, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite dar šiltus.
Pabaigai…
Šie vafliai puikiai tinka su šokoladu ar vaisiais. Eksperimentuokite su priedais pagal savo skonį!
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 4gRiebalai: 7gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 40mgNatris: 50mgKalis: 60mgSkaidulos: 1gCukrus: 10gVitaminas A: 100IU