
Granola su kiviais ir vyšniomis
2 metus gaminau ir pagaliau pagaminau! Tokia ilgai brandinta granola gavosi 😁 Nematavau proporcijų, nes buvo visiškas bandymas. Ši granola yra puiki sveikų pusryčių idėja, kurią galima papuošti įvairiais vaisiais pagal skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis dubuo (Ingredientams maišyti)
- Orkaitės skarda (Padengta kepimo popieriumi)
- Šaukštas (Maišymui)
Ingredientai
Ingredientai
- 150 g Avižiniai dribsniai
- 50 g Sėklų mišinys
- 20 g Kokoso drožlės
- 15 ml Lino sėklų aliejus
- 10 vnt Šaldytos vyšnios
Gaminimo eiga
- Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sėklų mišinį, kokoso drožles ir lino sėklų aliejų.
- Įmaišykite šaldytas vyšnias.
- Paruoštą mišinį dėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir kepkite 160 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių, kartais pamaišant ir pavartant.
- Jeigu trūksta saldumo, pridėkite medaus po kepimo, kai granola pravės.
- Granola valgoma su chia sėklomis, užpilama avižų pienu ir paliekama per naktį. Ryte papuošiama kiviais ir vyšniomis.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais riešutais ar vaisiais, kad granola būtų pagal jūsų skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 8gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 20mgKalis: 150mgSkaidulos: 6gCukrus: 12gVitaminas C: 10mg