
Greita ir skani vakarienė: Traški vištiena su ryžiais ir kopūstų salotomis
Šis paprastas ir skanus patiekalas – puikus pasirinkimas greitam vakarienės paruošimui. Vištiena kepta iki traškumo, patiekiama su šviežiai virtais ryžiais ir lengvomis kopūstų salotomis. Tai puikus derinys tiems, kas nori paprasto, bet skanaus maisto. Kopūstai auginti nuosavame sode, kas suteikia šiam patiekalui ypatingą skonį ir šviežumo pojūtį.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Naudokite keptuvę su dangčiu, kad vištiena keptų tolygiai.)
- Pjaustymo lenta (Naudokite kopūstams ir vištienai pjaustyti.)
- Peilis (Aštrus peilis vištienai ir daržovėms pjaustyti.)
- Dubuo (Salotų maišymui.)
- Puodas (Ryžiams virti.)
Ingredientai
Vištiena
- 300 g Vištienos krūtinėlė - Supjaustyta gabalėliais
- 100 g Duonos trupiniai - Panaudoti apvoliojimui
- 1 vnt Kiaušinis - Apvoliojimui
- 50 ml Augalinis aliejus - Kepimui
Ryžiai
- 100 g Ilgojo grūdo ryžiai - Virti
Kopūstų salotos
- 200 g Švieži kopūstai - Smulkiai pjaustyti
- 1 a.š. Actas
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Vištieną supjaustyti mažais gabalėliais. Apvolioti kiaušinyje, tada duonos trupiniuose. Kepti keptuvėje su aliejumi, kol taps traški ir auksinės spalvos.
- Ryžius išvirti pagal pakuotės nurodymus.
- Kopūstus smulkiai supjaustyti, sumaišyti su actu, smulkiai pjaustytu svogūnu, druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti.
- Patiekite vištieną su ryžiais ir kopūstų salotomis.
Pabaigai…
Jei norite, galite pridėti mėgstamų prieskonių į duonos trupinius, kad suteiktumėte vištienai daugiau skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 80gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 700mgKalis: 400mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 30mg