Greita žuvienė iš lašišos galvos ir daržovių

Greita žuvienė iš lašišos galvos ir daržovių

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ši sriuba yra greitas ir paprastas būdas paruošti skanią ir maistingą žuvienę naudojant lašišos galvą ir kaulus. Sultinys išverdamas su šaldytomis daržovėmis, o papildomai įdedama jauna cukinija, morka ir svogūnas. Puikus pasirinkimas tiems, kurie nori greitai paruošti skanią vakarienę su minimaliomis pastangomis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Pakankamai didelis, kad tilptų sultinys ir daržovės)
  • Šaukštas (Sultiniui maišyti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)

Ingredientai
  

  • 1 vnt Lašišos galva - Galima naudoti ir kaulus
  • 500 g Šaldytos daržovės - Mišinys pagal skonį
  • 1 vnt Jauna cukinija - Smulkiai supjaustyta
  • 1 vnt Morka - Supjaustyta kubeliais
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • Svogūnų laiškai - Papuošimui
  • Petražolės - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Lašišos galvą ir kaulus sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir virti apie 15 minučių, kol susidarys sultinys.
  • Į sultinį sudėti šaldytas daržoves, smulkintą cukiniją, morką ir svogūną. Virti dar 15 minučių, kol daržovės suminkštės.
  • Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Išjungus ugnį, pabarstyti svogūnų laiškais ir petražolėmis.

Pabaigai…

Sriuba gali būti pagardinta citrinos sultimis ar grietine prieš patiekiant. Naudojant lašišos galvą ir kaulus, sriuba įgauna sodresnį skonį, o jei norite švelnesnės, galite naudoti tik daržoves.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 30mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Daržovių sriuba, Greitas receptas, Lašiša, Žuvienė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating