
Greitai paruošiama kiauliena su ryžiais
Šis patiekalas yra greitai ir paprastai paruošiama kiauliena su ryžiais. Tai puikus būdas paruošti greitus ir skanius pietus, naudojant įprastus ingredientus, kuriuos galima rasti bet kurioje virtuvėje. Patiekalas yra skanus ir sotus, puikiai tinka tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vidutinio dydžio)
- Keptuvė
- Peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
Ingredientai
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1 vnt Morka - Smulkiai tarkuota
- 500 g Kiauliena - Supjaustyta mažais gabalėliais
- 1 vnt Sultinio kubelis
- Vanduo - Tiek, kad apsemtų ingredientus
- 200 g Ryžiai
- Pomidorų padažas - Pagal skonį
- 1 šaukštelis Pipirai
- 1 šaukštelis Lauro lapas - Smulkintas
Gaminimo eiga
- Pakepinti svogūną ir morką keptuvėje.
- Įdėti smulkiai pjaustytą kiaulieną ir kepti, kol mėsa paruduos.
- Sudėti kepintus ingredientus į puodą, pridėti sultinio kubelį, pipirus, lauro lapą, užpilti vandeniu ir troškinti, kol mėsa suminkštės.
- Sudėti ryžius į puodą, dapilti dar šiek tiek vandens ir virti apie 10 minučių.
- Nukelti nuo ugnies, leisti pastovėti, sumaišyti su pomidorų padažu ir patiekti.
Pabaigai…
Patiekalą galima papildyti mėgstamomis daržovėmis, pvz., paprikomis arba žirneliais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 75gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 700mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg