Greitas ir skanus apelsinų pyragas

Greitas ir skanus apelsinų pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis greitas ir labai skanus apelsinų pyragas yra puikus desertas, kuriam paruošti nereikia daug laiko ar pinigų. Receptas yra paprastas ir visiems suprantamas, o rezultatas – gaivus ir saldus pyragas, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Pyrago unikalumas slypi jo apelsinų žievelėje, kuri suteikia intensyvų skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm skersmens)
  • Blenderis (Apelsinams trinti)
  • Maišymo dubuo (Tešlai maišyti)
  • Orkaitė (Įkaitinta iki 180 laipsnių)

Ingredientai
  

  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 250 g Miltai
  • 120 ml Pienas
  • 120 ml Aliejus
  • 1 a.š. Kepimo milteliai
  • 150-170 g Cukrus
  • Žiupsnelis Druska
  • 1 vnt Apelsinas - Nuplautas, galima nuplikyti karštu vandeniu dėl kartumo nuėmimo

Gaminimo eiga
 

  • Nuplautą apelsiną, kartu su žieve (galima nuplikyti karštu vandeniu dėl kartumo nuėmimo) sublenderiuojame/sutriname, įmaišome pieną ir išmaišome.
  • Pilame į masę aliejų, išmaišome.
  • Įmušame kiaušinius, dedame cukrų, miltus, druską, kepimo miltelius. Viską gerai išmaišome.
  • Pilame tešlą į kepimo indą ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
  • Iškepus leidžiame truputį atvėsti ir skanaujame. Skanaus!

Pabaigai…

Galima nulupti apelsino žievę, jei nenorite intensyvaus skonio, tačiau su žieve pyragas yra ypatingai gaivus ir skanus.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 5gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 50mgNatris: 100mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 25gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Apelsinų pyragas, Greitas desertas, Paprastas receptas, Skanus pyragas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai