
Greitas ir skanus apelsinų pyragas
Šis greitas ir labai skanus apelsinų pyragas yra puikus desertas, kuriam paruošti nereikia daug laiko ar pinigų. Receptas yra paprastas ir visiems suprantamas, o rezultatas – gaivus ir saldus pyragas, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Pyrago unikalumas slypi jo apelsinų žievelėje, kuri suteikia intensyvų skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm skersmens)
- Blenderis (Apelsinams trinti)
- Maišymo dubuo (Tešlai maišyti)
- Orkaitė (Įkaitinta iki 180 laipsnių)
Ingredientai
- 3 vnt Kiaušiniai
- 250 g Miltai
- 120 ml Pienas
- 120 ml Aliejus
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 150-170 g Cukrus
- Žiupsnelis Druska
- 1 vnt Apelsinas - Nuplautas, galima nuplikyti karštu vandeniu dėl kartumo nuėmimo
Gaminimo eiga
- Nuplautą apelsiną, kartu su žieve (galima nuplikyti karštu vandeniu dėl kartumo nuėmimo) sublenderiuojame/sutriname, įmaišome pieną ir išmaišome.
- Pilame į masę aliejų, išmaišome.
- Įmušame kiaušinius, dedame cukrų, miltus, druską, kepimo miltelius. Viską gerai išmaišome.
- Pilame tešlą į kepimo indą ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
- Iškepus leidžiame truputį atvėsti ir skanaujame. Skanaus!
Pabaigai…
Galima nulupti apelsino žievę, jei nenorite intensyvaus skonio, tačiau su žieve pyragas yra ypatingai gaivus ir skanus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 5gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 50mgNatris: 100mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 25gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg