Greitas ir skanus slyvų pyragas

Greitas ir skanus slyvų pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis slyvų pyragas yra puikus pasirinkimas, kai norisi kažko greito ir skanaus. Originalus receptas yra paprastas, bet visada galima padaryti 1,5 porcijos, kad užtektų visiems šeimos nariams. Pyragas yra minkštas, kvapnus ir puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 55 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm skersmens)
  • Mikseris (Tešlai maišyti)
  • Sviesto šepetėlis (Kepimo formai patepti)
  • Kepimo popierius (Forma iškloti)

Ingredientai
  

  • 120 g Sviestas - Minkštas
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 150 g Cukrus
  • 150 g Šviesių speltų miltai
  • 1 a.š. Kepimo milteliai
  • 1 a.š. Vanilinis cukrus
  • Žiupsnelis Druska
  • 1 a.š. Cinamonas - Apibarstyti
  • Slyvos - Perpjautos pusiau, be kauliukų

Gaminimo eiga
 

  • Minkštą sviestą išsukite su cukrumi mikseryje, kol jis pradės baltuoti.
  • Įmuškite po vieną kiaušinius ir toliau plakite, kol masė taps vientisa. Pridėkite vanilinį cukrų.
  • Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais bei įmaišykite į paruoštą masę.
  • Gautą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą, o ant viršaus išdėliokite slyvų puseles be kauliukų.
  • Ant slyvų užberkite šaukštelį rudojo cukraus ir cinamono.
  • Pyragą pašaukite kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 40 minučių.
  • Iškepusį pyragą dar papildomai galite apibarstyti cinamonu.

Pabaigai…

Šį pyragą galite patiekti su plakta grietinėle arba vaniliniu ledais, kad būtų dar skanesnis.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Desertai su vaisiais, Greitas pyragas, Lengvas receptas, Slyvų pyragas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai