Greitas obuolių pyragas su cinamonu
Kai už lango šlapia, niūru ir šalta, pakvimpa namai cinamonu, obuoliais ir vanilinu. Šis paprastas ir greitai paruošiamas obuolių pyragas puikiai tinka rudens vakarams, kai norisi kažko jaukaus ir saldaus. Receptas yra lengvas ir greitas, todėl tinka tiek pradedantiems, tiek patyrusiems kepėjams.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm)
- Plakimo šluotelė (Tešlai sumaišyti)
- Medinis dantų krapštukas (Pyrago kepimo būklės tikrinimui)
- Peilis (Obuoliams pjaustyti)
Ingredientai
- 4-5 vnt Kiaušiniai - Išplakti su cukrumi
- 100 g Cukrus
- 1 pakelis Vanilinis cukrus
- 300 g Grietinė
- 1 a.š. Soda - Nugesinta
- 100 g Sviestas - Ištirpintas
- 400 g Miltai
- 5-6 vnt Obuoliai - Pjaustyti griežinėliais
- Cinamonas - Viršui pabarstyti
Gaminimo eiga
- Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
- Į kiaušinių masę įmaišyti grietinę ir nugesintą sodą.
- Įmaišyti ištirpintą sviestą arba aliejų.
- Po truputį įmaišyti miltus, kad tešla būtų grietinės tirštumo.
- Į kepimo formą pilti dalį tešlos, uždėti obuolių griežinėlius, vėl pilti tešlą ir obuolius sluoksniais.
- Viršų pabarstyti cinamonu.
- Kepti 180°C orkaitėje, kol pyragas iškepa (apie 40 minučių). Patikrinti kepimo būklę mediniu krapštuku.
Pabaigai…
Obuolius galima pakeisti kitais mėgstamais vaisiais, pvz., kriaušėmis arba slyvomis. Taip pat galima pridėti riešutų arba razinų sluoksnių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 30gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 300mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 150gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg