
Greitas obuolių pyragas – vienas skaniausių ragautų
Šis obuolių pyragas yra ne tik greitai pagaminamas, bet ir nepaprastai skanus. Receptas, išsaugotas per kartas, pasižymi subtiliu obuolių skoniu ir traškia plutele. Šis pyragas tikrai taps jūsų mėgstamiausiu desertu!
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Aikštė, 20×20 cm)
- Kepimo popierius
- Peilis (Obuoliams pjaustyti)
Ingredientai
- 4 vnt Dideli obuoliai - Nulupti ir supjaustyti
- 200 g Cukrus
- 200 g Sviestas - Tirptas
- 200 g Miltai
- 2 vnt Kiaušiniai
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- Žiupsnelis Druska
- 1 v.š. Cinamono
- 1 a.š. Vanilės ekstraktas
Gaminimo eiga
- Obuolius nulupti ir supjaustyti.
- Sumaišykite cukrų, sviestą, miltus, kiaušinius, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir vanilės ekstraktą, kad gautumėte vientisą tešlą.
- Į kepimo formą įdėkite kepimo popierių ir supilkite tešlą. Ant viršaus išdėliokite obuolius.
- Kepkite 180°C temperatūroje apie 40 minučių, kol pyragas bus auksinės spalvos.
Pabaigai…
Šis obuolių pyragas puikiai tinka rudeniui, kai gausu šviežių obuolių. Galima papildyti riešutais arba rozinomis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 55gBaltymai: 4gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 9gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 75mgNatris: 150mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 30gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 5mg