
Greiti apelsinų keksiukai
Šie keksiukai yra nuostabūs, kai norisi kažko greitai pagaminto ir skanaus. Su gaiviu apelsinų skoniu ir švelnia tekstūra, jie tinka tiek kasdieniams pusryčiams, tiek kaip saldus užkandis. Jie yra lengvai pagaminami ir nereikalauja daug laiko ar pastangų.
Reikalingi Įrankiai
- Keksiukų kepimo formelės (Popierinės arba silikoninės formelės, kad būtų lengva išimti.)
- Dubuo (Tešlai maišyti.)
- Šaukštas (Tešlai įdėti į formeles.)
- Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C.)
Ingredientai
Tešla
- 2 vnt Kiaušiniai
- 150 ml Augalinis aliejus
- 1 stiklinė Cukrus
- 1 vnt Apelsino žievelė - Sutarkuota
- 1 vnt Apelsino sultys
- 1 a.š. Vanilinis cukrus
- 250 g Miltai
- 1 v.š. Grietinė
- 1 a.š. Kepimo milteliai
Glajus
- Citrinos sultys - Sumaišyti su cukraus pudra, kol gaunama tiršta glazūra
- Cukraus pudra - Sumaišyti su citrinos sultimis, kol gaunama tiršta glazūra
Gaminimo eiga
- Dubenyje suplakti kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė tampa lengva ir puri.
- Įmaišyti aliejų, apelsino sultis ir sutarkuotą žievelę.
- Palaipsniui suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, maišant iki vientisos masės.
- Įmaišyti grietinę ir gerai išmaišyti tešlą.
- Tešlą įdėti į keksiukų formeles, pripildant jas iki pusės.
- Kepkite 180°C temperatūroje 25-30 minučių arba kol keksiukai taps auksinės spalvos.
- Atvėsusius keksiukus aptepkite citrinos sultimis ir cukraus pudra pagamintu glajumi.
Pabaigai…
Šiuos keksiukus galima eksperimentuoti naudojant įvairias vaisių žieveles ar sultis, kad suteiktų skirtingų skonio variantų. Taip pat galite pridėti riešutų ar šokolado gabalėlių tešlai paįvairinti.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 180kcalAngliavandeniai: 24gBaltymai: 2gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 30mgNatris: 100mgKalis: 60mgSkaidulos: 1gCukrus: 15gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 10mg