
Greiti marinuoti pievagrybiai
Šis receptas yra idealus pasirinkimas, jei ieškote greito ir skanaus užkandžio šventiniam stalui. Per vos 10 minučių galite paruošti šiuos puikius marinuotus pievagrybius, kurie puikiai dera su įvairiais patiekalais. Šio recepto paslaptis – lauro lapų ir česnakų derinys, kuris suteikia ypatingą skonį. Svarbu paminėti, kad šie pievagrybiai gali būti laikomi šaldytuve savaitę, todėl jie yra ne tik skanūs, bet ir labai patogūs.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vandeniui, actui ir prieskoniams sumaišyti ir virti)
- Stiklainis su dangteliu (Marinuotiems pievagrybiams laikyti šaldytuve)
- Spaustuvas (Česnakui išspausti)
Ingredientai
- 500 g Pievagrybiai
- 150 ml Vanduo
- 4 v.š. Actas
- 4 vnt. Lauro lapai
- 3 skiltelės Česnakai
- 15 vnt. Juodųjų pipirų žirneliai
- 1 a.š. Druska
- 1 a.š. Cukrus
Gaminimo eiga
- Pievagrybius dėkite į puodą su augaliniu aliejumi, supilkite vandenį ir actą, sudėkite lauro lapus, pipirus, druską ir cukrų, išspauskite česnaką. Išmaišykite, užvirkite, uždenkite ir troškinkite dar 4 minutes.
- Atvėsinkite, kartu su grybų sultimis supilkite į stiklainį su dangteliu ir padėkite į šaldytuvą. Galima laikyti savaitę. Šie pievagrybiai yra labai skanūs šalti!
Pabaigai…
Šį receptą galite praturtinti įvairiais prieskoniais, kaip, pavyzdžiui, kalendros sėklomis ar garstyčių grūdeliais, kad suteiktumėte papildomą skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 10gBaltymai: 3gRiebalai: 1gSotieji riebalai: 0.5gPolinesotieji riebalai: 0.3gMononesotieji riebalai: 0.2gNatris: 700mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 20IUVitaminas C: 4mg