
Greiti sekmadienio pietūs: Kepsnys su makaronais ir šviežiais pomidorais
Šis paprastas, bet labai skanus sekmadienio pietų patiekalas pagamintas iš šviežios sprandinės, makaronų ir sultingų pomidorų. Kai parduotuvėje randi akciją sprandinės kepsniams, sunku atsispirti ir nesurengti šventės savo šeimai. Patiekalas pagamintas greitai, bet su meile – idealus sekmadienio poilsiui.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo keptuvė (Keptuvei apkepti sprandinę.)
- Puodas (Makaronams išvirti.)
- Pjaustymo peilis (Pomidorams pjaustyti.)
- Dubenėlis (Pomidorams sumaišyti su prieskoniais.)
Ingredientai
- 300 g Sprandinės kepsnys - Šviežia mėsa
- 200 g Makaronai - Spiraliniai
- 4 vnt Pomidorai - Sultingi, raudoni ir geltoni
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Mėsai ir pomidorams pagardinti
Gaminimo eiga
- Sprandinę apibarstykite druska ir pipirais. Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus ir iškeps viduje.
- Kol kepsnys kepa, užvirinkite vandenį ir išvirkite makaronus pagal pakuotės nurodymus. Nusausinkite.
- Pomidorus supjaustykite gabalėliais, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Sumaišykite dubenėlyje.
- Patiekite kepsnį su makaronais ir šviežiais pomidorais. Skanaus!
Pabaigai…
Patiekalo ingredientus galite lengvai pakeisti pagal savo skonį, pridėdami, pavyzdžiui, šviežių bazilikų arba naudodami kitokio tipo mėsą ar makaronus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 1500IUVitaminas C: 40mg