Greiti sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varškės įdaru

Greiti sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varškės įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie pyragėliai yra greitas ir skanus desertas, kuris puikiai tinka tiek šeimos pietums, tiek neplanuotoms svečiams. Tešla yra pirktinė, tačiau įdaras yra pagamintas iš varškės, cukraus, vanilės ir citrinos žievelės. Tai tradicinis receptas, puikiai tinkantis greitam ir nesudėtingam desertui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 pyragėliai

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Aptepimui su aliejumi arba kepimo popieriumi)
  • Tešlos volelis (Tešlos ištempimui)
  • Peilis (Tešlos supjaustymui)
  • Šepetėlis (Kiaušinio plakiniui aptepti)

Ingredientai
  

  • 200 g Varškė
  • 3 v.š. Cukrus
  • 1 Kiaušinio trynys
  • 1 vnt Vanilinis cukrus
  • 1 Citrinos žievelė - Įtarkuota
  • 500 g Sluoksniuota tešla - Pirktinė
  • 1 vnt Kiaušinis - Aptepimui

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite varškę, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinio trynį ir citrinos žievelę, kol gausite vienalytę masę.
  • Tešlą ištempkite ir padalinkite į norimo dydžio stačiakampius. Ant jų užtepkite paruoštą varškės įdarą.
  • Tešlos stačiakampius susukite ir supjaustykite į mažus pyragėlius. Padėkite ant kepimo skardos.
  • Pyragėlių viršų aptepkite plaktu kiaušiniu.
  • Kepkite 180°C temperatūroje 25 minutes, kol pyragėliai taps auksinės spalvos.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti pridedant kitų prieskonių, pavyzdžiui, cinamono ar muskato riešuto. Taip pat, į varškės įdarą galite įmaišyti razinų ar smulkintų riešutų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 120mgNatris: 150mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 15gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Greitas desertas, Receptai su nuotraukomis, Sluoksniuota tešla, Varškės pyragėliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating