
Greitieji varškėtukai su vyšnių uogiene
Šiandien vakare paruošiau greitą vakarienę vyrui, kuris dirba naktinėje pamainoje. Jam svarbu, kad pusryčiai būtų saldūs, todėl nusprendžiau pagaminti paprastus varškėtukus. Nors tai buvo pigus sprendimas, tačiau su namine vyšnių uogiene jie tapo ypatingi.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Keptuvė (Kepti varškėtukams)
- Šaukštas (Formuoti varškėtukams)
- Plaktuvė (Kiaušiniams suplakti)
- Mentelė (Varškėtukams apversti)
Ingredientai
- 360 g Varškė
- 2 vnt Kiaušiniai
- 2 a.š. Cukrus
- 1 a.š. Vanilinis cukrus
- 4 v.š. Miltai - Pagal poreikį
- Kepimui Augalinis aliejus
- Pagal poreikį Vyšnių uogienė - Patiekimui
Gaminimo eiga
- Varškę sudėti į dubenį, įmušti kiaušinius, pridėti cukrų ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišyti.
- Pridėti miltų tiek, kad gautųsi formuojama tešla.
- Suformuoti nedidelius varškėtukus šlapiomis rankomis arba šaukštu.
- Kepti varškėtukus įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol abi pusės bus gražiai auksinės spalvos.
- Patiekti su namine vyšnių uogiene.
Pabaigai…
Šis patiekalas yra puikus sprendimas greitiems ir paprastiems pusryčiams, ypač jei mėgstate saldžius patiekalus.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 200mgKalis: 250mgSkaidulos: 2gCukrus: 15gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 2mg