Greitukai: Skanūs bulviniai blynai su grietine

Greitukai: Skanūs bulviniai blynai su grietine

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pabandžiau pirmą kartą kepti bulvinius blynus iš trijų šviežių bulvių ir gavosi puikūs, skanūs blynai! Šį receptą sukūriau remdamasi paprastumu ir greitumu – idealus pasirinkimas greitiems pietums ar vakarienei. Kartu su grietine ir šviežiais krapais, tai puikus lietuviškos virtuvės patiekalas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pietūs, Vakarienė
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 300 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Gerai įkaitinta, geriausiai tinka nelimpančio paviršiaus keptuvė)
  • Ranka trintuvė (Bulvėms ir svogūnams tarkuoti)
  • Šaukštas (Mišiniui maišyti)
  • Lėkštė (Blynams pateikti)

Ingredientai
  

  • 3 vnt Bulvės - Šviežios, sutarkuotos
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai sutarkuotas
  • 1 vnt Kiaušinis - Vidutinio dydžio
  • 1 šaukštas Manų kruopos - Galima praleisti, bet suteikia traškesnio skonio
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • Augalinis aliejus - Kepti
  • Grietinė - Patiekti
  • Krapai - Patiekti

Gaminimo eiga
 

  • Sutarkuokite bulves ir svogūną, išmaišykite su kiaušiniu, druska, pipirais ir manų kruopomis.
  • Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Įdėkite po šaukštą tešlos ir formuokite blynus.
  • Kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kol abiejų pusių kraštai taps auksiniai ir traškūs.
  • Patiekite karštus su grietine ir pabarstytais krapais.

Pabaigai…

Jei norite dar lengvesnio ir plonesnio blyno, galite išspausti papildomą drėgmę iš tarkuotų bulvių prieš maišant su kitais ingredientais.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 6gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 55mgNatris: 350mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Bulviniai blynai, Greiti pietūs, Grietinė, Lietuviška virtuvė, Šviežios bulvės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai