
Greitukai: Skanūs bulviniai blynai su grietine
Pabandžiau pirmą kartą kepti bulvinius blynus iš trijų šviežių bulvių ir gavosi puikūs, skanūs blynai! Šį receptą sukūriau remdamasi paprastumu ir greitumu – idealus pasirinkimas greitiems pietums ar vakarienei. Kartu su grietine ir šviežiais krapais, tai puikus lietuviškos virtuvės patiekalas.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Gerai įkaitinta, geriausiai tinka nelimpančio paviršiaus keptuvė)
- Ranka trintuvė (Bulvėms ir svogūnams tarkuoti)
- Šaukštas (Mišiniui maišyti)
- Lėkštė (Blynams pateikti)
Ingredientai
- 3 vnt Bulvės - Šviežios, sutarkuotos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai sutarkuotas
- 1 vnt Kiaušinis - Vidutinio dydžio
- 1 šaukštas Manų kruopos - Galima praleisti, bet suteikia traškesnio skonio
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- Augalinis aliejus - Kepti
- Grietinė - Patiekti
- Krapai - Patiekti
Gaminimo eiga
- Sutarkuokite bulves ir svogūną, išmaišykite su kiaušiniu, druska, pipirais ir manų kruopomis.
- Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Įdėkite po šaukštą tešlos ir formuokite blynus.
- Kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kol abiejų pusių kraštai taps auksiniai ir traškūs.
- Patiekite karštus su grietine ir pabarstytais krapais.
Pabaigai…
Jei norite dar lengvesnio ir plonesnio blyno, galite išspausti papildomą drėgmę iš tarkuotų bulvių prieš maišant su kitais ingredientais.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 6gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 55mgNatris: 350mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 10mg