
Greitukas su kreminės varškės įdaru
Šis greitas desertas su rudu sausainiu pagrindu ir kreminės varškės sluoksniu yra puikus pasirinkimas, kai norite kažko skanaus ir neįprasto. Razinos ir džiovintos slyvos suteikia saldumo ir tekstūros, o želatinos sluoksniai užtikrina, kad desertas bus tvirtas ir lengvai pjaustomas.
Reikalingi Įrankiai
- Forma (Apvali arba kvadratinė, išklota maistine plėvele)
- Dubuo (Maišymui)
- Mikseris (Kreminės masės maišymui)
- Šaldytuvas (Desertui sustingti)
Ingredientai
- 100 g Rudi sausainiai
- 25 g Želatina - Ištirpinta iš anksto
- Cukrus - Pagal skonį
- 400 g Kreminė varškė
- 3 v.s. Riebi naminė grietinė
- 50 ml Grietinėlė
- Razinos
- Džiovintos slyvos
- Citrinos sultys - Pagal skonį
- Vanilinis cukrus - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Formą iškloti maistine plėvele ir dėti sausainius ant dugno.
- Želatiną išbrinkinti iš vakaro ir ištirpinti.
- Sumaišyti kreminę varškę, grietinę, grietinėlę, cukrų ir vanilinį cukrų. Įpilti 5 v.s. želatinos ir gerai išmaišyti.
- Supilti gautą masę ant sausainių pagrindo. Ant viršaus uždėti razinas ir džiovintas slyvas. Dėti į šaldytuvą.
- Paruošti kitą sluoksnį iš braškių ir vyšnių uogienės, užpilant virintu vandeniu, pridėti citrinos sulčių ir likusią želatiną. Išmaišyti ir užpilti ant viršaus. Palikti sustingti.
- Po kelių valandų desertas bus paruoštas. Patiekti su kava.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 200gBaltymai: 30gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 10gCukrus: 100gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg