Grietinėlės ledai su mėtine želė

Grietinėlės ledai su mėtine želė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie grietinėlės ledai su mėtine želė yra ne tik gaivus desertas, bet ir puiki vasaros gaiva. Jų unikalumas slypi mėtiniame akcento, kuris suteikia ledams ne tik skonio, bet ir gaivos. Kiekvienas kąsnis primena vaikystės prisiminimus, kai vasaros dienos buvo ilgos ir pilnos nuotykių.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Iš viso 15 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 300 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Grietinėlės plakimui)
  • Elektrinis plakiklis (Grietinėlės suplakimui)
  • Puodas (Arbatą virti)
  • Formos želė stingdymui
  • Peilis (Želė pjaustymui)

Ingredientai
  

Ledai

  • 350 g Grietinėlė 35% - Suplakta
  • 1/2 indelio Kondensuotas pienas (saldus)
  • 2 a.š. Vanilės ekstraktas

Želė

  • 400 ml Mėtinė arbata - Stipri
  • Kivio skonio želė milteliai - Paruošti pagal instrukciją ant pakelio, bet užpilti mėtinės arbatos

Gaminimo eiga
 

  • Grietinėlę suplakti su kondensuotu pienu ir vanilės ekstraktu, kol taps tiršta.
  • Išsivirti stiprią mėtų arbatą (400 ml) ir atvėsinti.
  • Kivio skonio želė miltelius paruošti pagal instrukciją ant pakelio, bet vietoje vandens naudoti mėtų arbatą. Leisti želė sustingti.
  • Sustingusią želė supjaustyti gabaliukais ir sumaišyti su paruoštais ledais.

Pabaigai…

Galite pridėti šviežių mėtų lapelių arba vaisių gabaliukų kaip papildomą dekoraciją ir skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 5gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 70mgNatris: 60mgKalis: 150mgCukrus: 30gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Gaivus desertas, Grietinėlės ledai, Mėtinė želė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai