Grietinėlės ledai su mėtine želė
Šie grietinėlės ledai su mėtine želė yra ne tik gaivus desertas, bet ir puiki vasaros gaiva. Jų unikalumas slypi mėtiniame akcento, kuris suteikia ledams ne tik skonio, bet ir gaivos. Kiekvienas kąsnis primena vaikystės prisiminimus, kai vasaros dienos buvo ilgos ir pilnos nuotykių.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Grietinėlės plakimui)
- Elektrinis plakiklis (Grietinėlės suplakimui)
- Puodas (Arbatą virti)
- Formos želė stingdymui
- Peilis (Želė pjaustymui)
Ingredientai
Ledai
- 350 g Grietinėlė 35% - Suplakta
- 1/2 indelio Kondensuotas pienas (saldus)
- 2 a.š. Vanilės ekstraktas
Želė
- 400 ml Mėtinė arbata - Stipri
- Kivio skonio želė milteliai - Paruošti pagal instrukciją ant pakelio, bet užpilti mėtinės arbatos
Gaminimo eiga
- Grietinėlę suplakti su kondensuotu pienu ir vanilės ekstraktu, kol taps tiršta.
- Išsivirti stiprią mėtų arbatą (400 ml) ir atvėsinti.
- Kivio skonio želė miltelius paruošti pagal instrukciją ant pakelio, bet vietoje vandens naudoti mėtų arbatą. Leisti želė sustingti.
- Sustingusią želė supjaustyti gabaliukais ir sumaišyti su paruoštais ledais.
Pabaigai…
Galite pridėti šviežių mėtų lapelių arba vaisių gabaliukų kaip papildomą dekoraciją ir skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 5gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 70mgNatris: 60mgKalis: 150mgCukrus: 30gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 2mg