
Grietinėlės pyragas su žele kubeliais
Šis pyragas yra lengvas ir gaivus desertas, puikiai tinkantis šventiniams stalams. Grietinėlės sluoksnis, apibarstytas traškiais trupiniais ir papuoštas žele kubeliais, suteikia ypatingo skonio. Šis desertas bus tikras šventės akcentas!
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 22-24 cm, su nuimamais kraštais)
- Plakimo šluotelė (Grietinėlės sluoksniui paruošti)
- Peilis (Žele kubeliams supjaustyti)
Ingredientai
Pagrindas
- 250 g Sausainiai - Sutrinti į trupinius
- 100 g Tirptas sviestas - Sumaišyti su trupiniais
Grietinėlės sluoksnis
- 400 ml Grietinėlė - Plakta iki standumo
- 100 g Cukrus - Pagal skonį
- 200 g Varškė - Sutrinti ir įmaišyti į grietinėlę
- 1 pakelis Želatina - Paruošti pagal instrukcijas
- 1 vnt Raudonos žele - Paruošti pagal instrukcijas ir supjaustyti kubeliais
Gaminimo eiga
- Sumaišyti sausainių trupinius su tirptu sviestu ir iškloti kepimo formos dugną.
- Plakti grietinėlę su cukrumi iki standumo. Įmaišyti sutrintą varškę ir paruoštą želatiną.
- Ant sausainių pagrindo užpilti paruoštą grietinėlės masę.
- Viršų apibarstyti trupiniais ir papuošti žele kubeliais.
- Palikti šaldytuve bent 4 valandas, kad sustingtų.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairių spalvų žele arba pridėti mėgstamų vaisių sluoksniui paįvairinti.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 320kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 10gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 60mgNatris: 150mgKalis: 180mgSkaidulos: 1gCukrus: 30gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 2mg