Grikių blyneliai su jogurtu ir pomidorais
Šis receptas yra apie sveiką ir skanų grikių blynelių su natūraliu jogurtu ir šviežiais pomidorais variantą. Grikiai yra išverdomi, atvėsinami, sumaišomi su kiaušiniu, miltais ir prieskoniais, o tada kepami. Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei, ir puikiai tinka tiems, kurie mėgsta sveiką ir lengvą maistą.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Grikiams virti)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Šaukštas (Tešlai maišyti)
- Kepimo keptuvė (Blyneliams kepti)
- Mentelė (Blyneliams apversti)
Ingredientai
- 200 g Grikiai - Išvirti ir atvėsinti
- 1 vnt Kiaušinis
- 50 g Miltai
- Pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai ir kiti mėgstami prieskoniai
- 200 g Natūralus jogurtas - Patiekimui
- 1 vnt Pomidoras - Smulkiai supjaustytas, patiekimui
Gaminimo eiga
- Išvirkite grikius pagal pakuotės nurodymus ir atvėsinkite.
- Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, prieskonius ir atvėsintus grikius. Viską gerai išmaišykite.
- Įkaitinkite keptuvę ir šaukštu dėkite tešlą, formuodami blynelius. Kepkite, kol abi pusės taps auksinės spalvos.
- Patiekite blynelius su natūraliu jogurtu ir smulkintais pomidorais.
Pabaigai…
Grikių blynelius galima patiekti su įvairiais padažais, pvz., žolelių padažu ar salsos padažu. Taip pat galima pridėti smulkintų daržovių ar sūrio į tešlą, kad būtų dar įvairesnis skonis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 10gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 50mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 4gCukrus: 4gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 10mg