Grikių košė su grybais ir svogūnais
Siūlome paragauti grikių košės su grybais ir svogūnais. Šis patiekalas turėtų patikti mėgstantiems patiekalus iš grikių.
Ingredientai
- 2 stiklinės grikių kruopų
- 3 stiklinės vandens
- 30 g. džiovintų grybų
- 2 svogūnai
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
Gaminimo eiga
- Džiovintus grybus nuplauti, sudėti į puodą, užpilti 3 stiklinėmis šalto vandens ir palikti jame 1-1,5 val.
- Išbrinkusius grybus permalti mėsmale
- Sudėti atgal į tą patį vandenį ir užkaisti
- Kai vanduo užvirs įberti druskos ir suberti grikių kruopas
- Maišant virti, kol sutirštės
- Puodą uždengti dangčiu ir palikti išbrinkti
- Į gatavą košę įdėti svieste pakepintus svogūnus ir išmaišyti
Pabaigai…
Skanaus!