Grikių košė su rūkyto kumpio ir grybų įdaru

Grikių košė su rūkyto kumpio ir grybų įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pagaliau po švenčių normalus maistas! Šis receptas yra puikus pavyzdys, kaip panaudoti likučius ir iš jų paruošti gardų patiekalą. Grikiai, pagardinti rūkyto kumpio, morkos ir džiovintų grybų įdaru, yra ne tik maistingi, bet ir labai skanūs. Puikiai tinka greitai vakarienei ar pietums.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Grikiams virti)
  • Keptuvė (Daržovėms ir kumpiui apkepti)
  • Šaukštas (Ingredientams maišyti)

Ingredientai
  

Grikiai

  • 250 g Grikiai - Išvirti pagal instrukciją ant pakuotės

Daržovių ir kumpio įdaras

  • 1 vnt Morka - Tarkuota
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 150 g Rūkytas kumpis - Supjaustytas mažais gabaliukais
  • 50 g Džiovinti grybai - Išmirkyti ir smulkiai supjaustyti
  • 2 v.š. Aliejus - Kepti daržovėms
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Grikius išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepti tarkuotą morką bei svogūną, kol suminkštės. Tada pridėkite smulkintą rūkytą kumpį ir džiovintus grybus. Viską dar truputį pakepkite.
  • Sumaišykite išvirtus grikius su keptu daržovių ir kumpio mišiniu. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  • Patiekite karštą, kaip pagrindinį patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsiškų patiekalų.

Pabaigai…

Jei turite kitų likučių, tokių kaip šoninė ar kitokie džiovinti grybai, drąsiai galite juos pridėti prie šio patiekalo. Skonis tikrai nenukentės, o gal net taps dar įdomesnis.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 30mgNatris: 600mgKalis: 450mgSkaidulos: 8gCukrus: 4gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai grikiai, grybai, Likučių panaudojimas, Rūkyta mėsa
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai