
Grikių košė su vištiena ir brokoliais
Ši grikių košė yra virta vištienos sultinyje, kas suteikia jai ypatingą skonį ir švelnumą. Pabaigoje pridėjus brokolius, kurie lieka traškūs, šiek tiek rūkyto kumpio kubeliais, sviesto ir daug svogūnų laiškų, šis patiekalas tampa puikiu pasirinkimu tiek pietums, tiek vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Grikiams virti)
- Peilis (Kumpio ir brokolių pjaustymui)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms ir mėsai ruošti)
- Šaukštas (Košei maišyti)
Ingredientai
- 200 g Grikiai - Sausa, virta vištienos sultinyje
- 500 ml Vištienos sultinys - Grikiams virti
- 150 g Vištienos krūtinėlė - Kepta ir supjaustyta
- 100 g Rūkyta šoninė - Supjaustyta kubeliais
- 100 g Brokoliai - Pridėti virimo pabaigoje
- 1 vnt Svogūnų laiškai - Smulkinti, įdėti į pabaigą
- 1 šaukštas Sviestas - Pridėti pabaigoje
Gaminimo eiga
- Grikius virkite vištienos sultinyje, kol jie taps minkšti.
- Į pabaigą, kai grikiai beveik išvirę, įdėkite brokolius ir palikite juos vos suminkštėti, kad išliktų traškūs.
- Tuo pačiu metu keptuvėje pakepinkite rūkytą kumpį, kol jis taps traškus.
- Sujunkite visus ingredientus – grikius, brokolius, kumpį ir vištieną, pridėkite sviesto ir gerai išmaišykite.
- Patiekite šiltą, apibarstę smulkintais svogūnų laiškais.
Pabaigai…
Šį patiekalą galima praturtinti pridėjus daugiau daržovių, tokių kaip morkos ar paprikos, pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 70mgNatris: 400mgKalis: 500mgSkaidulos: 10gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 30mg