Grilinti bulviniai blynai

Grilinti bulviniai blynai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Jau seniai norėjau išbandyti! Vis nebuvo progos, nes mano vyras tarkių nemėgsta. Bet jis labai mėgsta burokine tarka tarkuotas ir keptas bulves. Taigi, man – bulviniai blynai, o jam – rupiai tarkuotos ir keptos bulvės. Procesas svarbus, keptuvėlės reikia gerai įkaitinti ir aliejaus negailėti. Naudojau šviežias norvegiškas bulves, svogūną, kiaušinius, druską, pipirus ir kapotą gelsvę. Padažas – agurkas, svogūno laiškai, krapai, grūdinė varškė, grietinė, meškinis česnakas aliejuje, druska, pipirai. Rezultatu labai patenkinta!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Špižinė arba ketaus keptuvė)
  • Grilis (Gerai įkaitintas)
  • Burokinė tarka (Bulvėms tarkuoti)
  • Dubuo (Ingredientams maišyti)
  • Mentelė (Blynams apversti)

Ingredientai
  

  • 1 kg Bulvės - Šviežios, norvegiškos
  • 1 Svogūnas
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Pipirai
  • sauja Kapota gelsvė
  • keli šaukštai Alyvuogių aliejus - Kepimui

Padažas

  • 1 Agurkas - Tarkuotas
  • sauja Svogūno laiškai - Kapoti
  • sauja Krapai - Kapoti
  • 200 g Grūdinė varškė
  • 200 g Grietinė
  • šiek tiek Meškinis česnakas aliejuje
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Keptuvėles gerai įkaitinti ant grilio apie 5 minutes.
  • Keptuvėles gausiai patepti aliejumi ir pakaitinti dar 5 minutes.
  • Tarkuotas bulves nusunkti ir sumaišyti su kapotu svogūnu, kiaušiniais, druska, pipirais ir gelsve.
  • Masę pilti į keptuvėles ir grilyje kepti apie 20-30 minučių, kol gražiai apskrus.
  • Padažui tarkuotą agurką sumaišyti su kapotais svogūno laiškais, krapais, grūdine varške, grietine, meškiniu česnaku, druska ir pipirais.
  • Blynus patiekti su paruoštu padažu.

Pabaigai…

Keptuvėles būtinai reikia gerai įkaitinti ir gausiai patepti aliejumi, kad blynai nepriliptų. Naudoti šviežias bulves, kurios gerai tarkuojasi ir neturi daug krakmolo.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Bulviniai blynai, Grilinti, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai