Grybų grietinėlės padažas su voveraitėmis

Grybų grietinėlės padažas su voveraitėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis grybų padažas su voveraitėmis yra puikus lietuviškos virtuvės pavyzdys, kuriame derinama švelni grietinėlės tekstūra su subtiliu miško grybų skoniu. Įdėjus šiek tiek šoninės, patiekalas tampa dar aromatingesnis. Tai patiekalas, kurį mano močiutė dažnai gamindavo vėlyvais rudens vakarais, kai grybus galima rasti miškuose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Didelė, geriausiai nelimpančio paviršiaus)
  • Maišymo šaukštas (Medinis arba plastikinis)
  • Puodas (Vandeniui virti)

Ingredientai
  

  • 200 g Voveraitės - Šviežios arba šaldytos
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 100 g Šoninė - Karšto rūkymo, smulkiai pjaustyta
  • 200 ml Grietinėlė - Riebi
  • 1 v.š. Alyvuogių aliejus - Kepti
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Voveraites nuplauti ir pjaustyti. Užpilti verdančiu vandeniu ir palikti keletui minučių.
  • Keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepinti smulkintą svogūną iki auksinės spalvos. Pridėti šoninę ir toliau kepti, kol ji taps traški.
  • Pridėti voveraites į keptuvę ir kepti dar kelias minutes, kol jos suminkštės.
  • Įpilti grietinėlę, sumažinti ugnį ir leisti padažui troškintis apie 10 minučių, kol sutirštės. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.

Pabaigai…

Jei norite dar intensyvesnio skonio, galite pridėti šiek tiek trinto česnako ar šviežių petražolių pabaigoje. Šis padažas puikiai tinka patiekti su šviežiai virtais bulvėmis ar makaronais.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 15gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 4gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Grybų padažas, Lietuviški receptai, Voveraitės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating