Grybų ikra

Grybų ikra

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Nors ir darganotas buvo sekmadienis, bet norėjosi grybus gelbėt nuo šalčio, tad kojos pačios nunešė miške. Grybų miksą (baravykus, raudonikius, lepšiokus, makavykus, kalpokiokius) išviriau, gavosi apie 2kg, pasikepinau apie 0,5 kg morkų, 0,5kg svogūnų, viską sumaliau, dėjau šaukštą druskos, pipirų, aliejaus apie 200ml, patroškinau, tada dėjau pomidorų padažo pagal skonį, česnako tris skilteles, čiliuką, vos acto irgi pagal skonį, dar paviriau, užsukau. Tiks ant duonos, troškiniams, sriuboms, silkei. O voveraites pakepinau su sviestu, druska ir užšaldžiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 stiklainiai

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Grybams virti)
  • Keptuvė (Morkoms ir svogūnams pakepinti)
  • Mėsmalė (Visiems ingredientams sumalti)
  • Stiklainiai (Ikrai konservuoti)

Ingredientai
  

Grybų miksas

  • 2 kg Grybų - Baravykai, raudonikiai, lepšiokai, makavykai, kalpokiokiai
  • 0.5 kg Morkos - Supjaustytos ir pakepintos
  • 0.5 kg Svogūnai - Supjaustyti ir pakepinti
  • 1 šaukštas Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • 200 ml Alyvuogių aliejus
  • Pagal skonį Pomidorų padažas
  • 3 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • 1 vnt Čiliukas - Smulkintas
  • Pagal skonį Actas

Gaminimo eiga
 

  • Išvirkite grybų miksą dideliame puode, kol jie suminkštės.
  • Pakepinkite supjaustytas morkas ir svogūnus keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus.
  • Sumalkite išvirtus grybus, pakepintas morkas ir svogūnus mėsmalėje.
  • Suteikite druską, pipirus, alyvuogių aliejų, pomidorų padažą, česnaką, čiliuką ir actą į grybų masę. Troškinkite dar 10-15 minučių.
  • Gautą masę sudėkite į švarius stiklainius ir užsukite.
  • Laikykite vėsioje, tamsioje vietoje. Ikra tinka ant duonos, troškiniams, sriuboms ir silkei.

Pabaigai…

Galite naudoti įvairių rūšių miško grybus pagal sezoną ir galimybes.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Grybų ikra, Miško grybai, Žiemos konservai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai