
Grybų ikra
Nors ir darganotas buvo sekmadienis, bet norėjosi grybus gelbėt nuo šalčio, tad kojos pačios nunešė miške. Grybų miksą (baravykus, raudonikius, lepšiokus, makavykus, kalpokiokius) išviriau, gavosi apie 2kg, pasikepinau apie 0,5 kg morkų, 0,5kg svogūnų, viską sumaliau, dėjau šaukštą druskos, pipirų, aliejaus apie 200ml, patroškinau, tada dėjau pomidorų padažo pagal skonį, česnako tris skilteles, čiliuką, vos acto irgi pagal skonį, dar paviriau, užsukau. Tiks ant duonos, troškiniams, sriuboms, silkei. O voveraites pakepinau su sviestu, druska ir užšaldžiau.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Grybams virti)
- Keptuvė (Morkoms ir svogūnams pakepinti)
- Mėsmalė (Visiems ingredientams sumalti)
- Stiklainiai (Ikrai konservuoti)
Ingredientai
Grybų miksas
- 2 kg Grybų - Baravykai, raudonikiai, lepšiokai, makavykai, kalpokiokiai
- 0.5 kg Morkos - Supjaustytos ir pakepintos
- 0.5 kg Svogūnai - Supjaustyti ir pakepinti
- 1 šaukštas Druska
- Pagal skonį Pipirai
- 200 ml Alyvuogių aliejus
- Pagal skonį Pomidorų padažas
- 3 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
- 1 vnt Čiliukas - Smulkintas
- Pagal skonį Actas
Gaminimo eiga
- Išvirkite grybų miksą dideliame puode, kol jie suminkštės.
- Pakepinkite supjaustytas morkas ir svogūnus keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus.
- Sumalkite išvirtus grybus, pakepintas morkas ir svogūnus mėsmalėje.
- Suteikite druską, pipirus, alyvuogių aliejų, pomidorų padažą, česnaką, čiliuką ir actą į grybų masę. Troškinkite dar 10-15 minučių.
- Gautą masę sudėkite į švarius stiklainius ir užsukite.
- Laikykite vėsioje, tamsioje vietoje. Ikra tinka ant duonos, troškiniams, sriuboms ir silkei.
Pabaigai…
Galite naudoti įvairių rūšių miško grybus pagal sezoną ir galimybes.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg