
Grybų sriuba
Ši grybų sriuba yra puikus pasirinkimas, kai norisi ko nors skanaus ir šilto šaltą dieną. Ji yra ypatinga tuo, kad joje naudojami įvairių rūšių grybai, kurie suteikia intensyvų skonį. Tai receptas, kuris leidžia pajusti miško kvapą ir skonį savo virtuvėje. Gaminant šią sriubą, svarbu nepamiršti naudoti šviežių krapų ir petražolių, nes jie papildo grybų skonį ir suteikia šviežumo. Tai tradicinis lietuviškas receptas su moderniais prisilietimais, puikiai tinkantis tiek kasdieniam valgymui, tiek ir ypatingoms progoms.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Pakankamai didelis, kad talpintų visus ingredientus.)
- Peilis (Grybams ir daržovėms pjaustyti.)
- Pjaustymo lenta (Grybams ir daržovėms paruošti.)
- Šaukštas (Sriubai maišyti.)
Ingredientai
- 500 g Įvairių rūšių grybai - Galite naudoti miško grybus ar kitas rūšis pagal skonį.
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas.
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos kubeliais.
- 2 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais.
- 1 l Sultinys - Vištienos arba daržovių.
- 1 saujelė Švieži krapai ir petražolės - Smulkiai supjaustyti.
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Prieskoniai sriubai paskaninti.
Gaminimo eiga
- Svogūną, morkas ir bulves apkepinkite puode su šiek tiek aliejaus, kol daržovės taps minkštos.
- Sudėkite supjaustytus grybus ir toliau kepkite, kol grybai išleis sultis ir sumažės.
- Supilkite sultinį ir virkite apie 20-30 minučių, kol visi ingredientai bus pilnai išvirti ir sumaišyti.
- Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, įpilkite šviežių krapų ir petražolių.
- Patiekite karštą, puikiai tiks su šviežia duona.
Pabaigai…
Grybų rūšis galite keisti pagal sezoną ar savo mėgstamus grybus. Naudojant miško grybus, sriuba įgauna ypatingai intensyvų skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 8gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg