Grybukai pyragų dienai

Grybukai pyragų dienai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie grybukai yra puikus desertas pyragų dienai. Šis receptas yra lengvai paruošiamas ir skanus, idealiai tinka šventėms ar šeimos susibūrimams. Grybukai gaminami iš paprastos tešlos ir glaistomi šokoladu bei aguonomis, kas suteikia jiems ypatingą išvaizdą ir skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 40 vnt

Reikalingi Įrankiai

  • Grybukų keptuvė (Speciali keptuvė grybukams kepti)
  • Plakimo šluotelė (Tešlai maišyti)
  • Puodeliai (Šokoladui tirpinti)
  • Maišymo dubenys (Tešlai ir glaistui maišyti)
  • Šaukšteliai (Tešlai dėti į keptuvę)
  • Alyva (Keptuvei patepti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 100 g Cukrus
  • 100 g Grietinė
  • 90 g Sviestas - Ištirpintas
  • 1 a.š. Vanilinis cukrus
  • 0.5 a.š. Kepimo milteliai
  • 150 g Miltai

Glaistas

  • 200 g Baltas šokoladas
  • 100 g Juodas šokoladas
  • 100 g Pieniškas šokoladas
  • Aguonos - Šiek tiek

Gaminimo eiga
 

  • Plakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol tūris beveik padvigubės. Įdėkite grietinę ir dar kartą išplakite.
  • Ištirpinkite sviestą, šiek tiek atvėsinkite ir supilkite į maišymo dubenį, dar kartą paplakite. Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa, tirštos grietinės konsistencijos.
  • Palikite tešlą pailsėti, kol įkais grybukų keptuvė. Įkaitinus keptuvę, patepkite ją alyva ir šaukšteliu dėkite tešlą į keptuvę. Kepkite porą minučių, apversdami keptuvę. Ant vidutinės ugnies kepkite apie 6-7 minutes.
  • Glaistui naudokite tik šokoladą: koteliams baltą, galvoms juodą ir pienišką. Kiekvieną atskirai ištirpinkite puodeliuose, įstatytuose į puodą karšto vandens.
  • Pirmiausia kotelius merkite į baltą šokoladą, tada į aguonas. Visus nudažius, išneškite į vėsią patalpą kokiai valandai, kad greičiau džiūtų.
  • Vėliau tas pats procesas kartojamas dažant galvas. Viskas, skanaus!

Pabaigai…

Grybukai puikiai tinka vaikų šventėms ar pyragų dienai. Galite eksperimentuoti su įvairių spalvų šokoladu ar pabarstukais.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 5gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 50mgNatris: 100mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 35gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 1mg
Recepto raktažodžiai Aguonos, Grybukai, Lietuviški desertai, Pyragų diena, Šokoladas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai