Guliašas su bulvių koše ir vaisių sriubytė

Guliašas su bulvių koše ir vaisių sriubytė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas skirtas tiems, kurie mėgsta tradicinį maistą su šiek tiek improvizacijos. Guliašas yra puikus būdas pamaloninti draugus ar šeimą. Vaisių sriubytė su grietine yra skanus desertas, kurio nereikia ilgai gaminti. Šis receptas buvo sukurtas su meile ir šiluma, atsižvelgiant į tai, kad jis buvo pagamintas mylimai kaimynei.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 800 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, guliašui ir sriubai virti)
  • Keptuvė (Mėsai apkepti)
  • Bulvių grūstuvė (Bulvių košei paruošti)
  • Peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta (Skirta daržovėms pjaustyti)
  • Dubuo (Salotoms sumaišyti)

Ingredientai
  

Guliašas

  • 500 g Kiaulienos sprandinė - Supjaustyta gabalėliais
  • 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti kubeliais
  • 2 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais
  • 2 vnt Pomidorai - Be odelių, supjaustyti
  • 2 skiltelės Česnakai - Smulkiai pjaustyti
  • 300 ml Sultinys - Jautienos ar vištienos
  • 2 šaukštai Miltai - Mėsai apvolioti
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinti
  • 2 šaukštai Augalinis aliejus - Mėsai apkepti

Bulvių košė

  • 1 kg Bulvės - Nulupamos ir išverdamas
  • 100 g Sviestas - Ištirpintas
  • 200 ml Pienas - Šiltas
  • Pagal skonį Druska - Pagardinti

Vaisių sriubytė

  • 500 ml Uogų sultys - Bet kokios
  • 200 g Vaisiai - Supjaustyti gabalėliais
  • 50 g Cukrus - Pagal skonį
  • 2 šaukštai Krakmolas - Praskiestas su trupučiu šalto vandens
  • 100 ml Grietinėlė - Patiekiama viršuje

Gaminimo eiga
 

  • Mėsą apvoliokite miltuose, apkepkite keptuvėje su aliejumi, kol gražiai apskrus.
  • Puode apkepinkite svogūnus ir morkas, pridėkite česnakus. Sudėkite apkeptą mėsą, supilkite sultinį, sudėkite pomidorus. Troškinkite ant mažos ugnies apie 60-90 minučių.
  • Būkite pasiruošę bulvių košę: išvirkite bulves, sutrinkite su sviestu ir pienu, pridėkite druskos pagal skonį.
  • Pasiruoškite vaisių sriubytę: sultis užvirkite su cukrumi, sudėkite vaisius, virkite kelias minutes. Pabaigoje įmaišykite krakmolą ir dar kartą užvirkite.
  • Patiekite guliašą su bulvių koše ir greitai marinuotais agurkėliais. Desertui paruoškite vaisių sriubytę, užpilkite grietinėlės.

Pabaigai…

Guliašas yra geriausias, kai troškinamas lėtai ir ilgai, taip mėsa tampa minkšta ir sultinga. Vaisių sriubytę galima paruošti iš įvairių sezoninių vaisių, pagal galimybes ir pageidavimus.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 800kcalAngliavandeniai: 70gBaltymai: 45gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 900mgKalis: 700mgSkaidulos: 10gCukrus: 30gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 50mg
Recepto raktažodžiai Bulvių košė, Greito marinavimo agurkėliai, Guliašas, Vaisių sriubytė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai